Today.ua

Печиво без борошна: чим замінити “найважливіший“ інгредієнт – рецепт нашвидкуруч

Печиво без борошна не сильно відрізнятиметься від традиційного. Головне – щоб у зоні доступу були інші інгредієнти, такі ж прості та недорогі. Пропонуємо рецепт десерту нашвидкуруч.

Багато господарок під час війни навчилися робити випічку самостійно. Вона виходить доступнішою – можна пристойно заощадити на магазинних ласощах. Та й домашнє печиво точно буде корисніше для організму. Печиво без борошна можна приготувати не менш смачним, ніж з ним. Візьміть замість нього звичайну манку.

Вам знадобляться:

Візьміть глибоку миску і відправте туди яйце, цукор і сіль. Збийте віночком чи міксером – як зручно. Додайте молоко та олію і знову перемішайте суміш.

Тепер потрібно змішати манну крупу з розпушувачем та невеликими порціями ввести в тісто. Усі інгредієнти мають утворити однорідну масу.

Накрийте ємність із тістом харчової плівкою та залиште приблизно на годину. Цей час потрібен для того, щоб манка ввібрала рідину і маса стала густішою.

Висипте манку для панірування у маленьку тарілку. Формуйте шматочки тіста в кульки, притискайте їх, щоб вийшли невеликі вироби. Обвалюйте печиво у крупі - воно може бути як квадратним, так і круглим або овальним.

Розігрійте духовку до 180 градусів. Викладайте печиво на пергамент – дотримуйтесь відстані між виробами. Випікайте десерт протягом 30-35 хвилин під час конвекції.

Таке печиво без борошна відмінно підійде до кави по-східному, яка готується у турці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ