Кожна господиня має унікальні рецепти ароматної випічки. Пиріг з грушами та сиром у багатьох найулюбленіший. Він в міру солодкий, повітряний та дуже смачний. Спробуйте приготувати ласощі на сніданок.
Своїм рецептом пирога з грушами та сиром поділилася кулінар Ліза Глінська. Вона готує тісто з наступних інгредієнтів, які завжди під рукою:
- 600 г борошна;
- 1 яйце;
- 150 г цукру;
- пакетик ванільного цукру або щіпка ваніліну;
- 5 ст. л. сметани;
- 150 г вершкового масла;
- 1 ч. л. соди, гашеної оцтом.
Інгредієнти для начинки:
- 2 груші;
- 2 яйця;
- 800 г кисломолочного сиру;
- 150 г цукру;
- пакетик ванільного цукру.
Змішайте борошно з вершковим маслом - повинна утворитися крихта. Збийте яйця з цукром і ваніллю, додайте сметану, після чого - соду, яку у ложці потрібно погасити оцтом. Перемішайте до однорідності.
З'єднайте борошняну суміш з яєчною та замісіть круте тісто. Розкотіть його в пласт завтовшки 1,5 см. Застеліть форму пекарським папером і викладіть на неї тісто, зробивши бортики.
Груші потрібно добре промити, при бажанні очистити і нарізати на слайси. Викладайте начинку на тісто, а зверху – скибочки фруктів.
Розігрійте духовку до 180 градусів та випікайте близько години. При подачі бажано посипати цукровою пудрою - ідеально до ранкової кави, приємного апетиту!
Нагадаємо, як приготувати персиковий пиріг до чаю.