Today.ua

Чому не можна їсти нарізаний хліб: 3 причини відмовитися від його покупки

Нарізаний хліб багато хто купує із міркувань зручності. Не потрібно витрачати час і можна одразу готувати бутерброди однакової товщини. Однак краще не їсти такі буханці. Відмовитись від їх купівлі потрібно як мінімум з 3 причин.

Нарізаний хліб зазвичай трохи дорожче звичайного. Але це не впливає на величезний попит на нього. Водночас такий продукт може бути небезпечним для здоров'я.

Перша причина відмовитися від нарізаного хліба – він зіпсується швидше за свого цілого "брата". Причина збільшення площі для розмноження цвілі. Такий буханець зазвичай зберігається в поліетиленовому пакеті в холодильнику. Таке сховище не підходить - усередині утворюється конденсат, хліб не дихає і швидко наповнюється вологою. Підсумок – він пліснявіє дуже швидко. Друга причина – нарізаний хліб швидко зачерствіє. Він віддає довкіллю більше вологи, ніж звичайний. Оптимально зберігати його в мішку із полотна. Повернути хлібу свіжість можна, трохи змочивши його водою і відправивши в мікрохвильову піч.

Третя, і найвагоміша причина не є нарізаний хліб – спосіб його нарізування. Справа в тому, що на виробництві використовуються спеціальні ножі, які змащуються олією. Як правило, це дешевий продукт, щоб ціна готового виробу не підвищувалась. У результаті – скибочки акуратні, не злипаються і не кришаться. Іноді їх обробляють етиловим спиртом, щоби продовжити термін придатності. Користь для здоров'я, ясна річ, у такому разі не буде.

Нагадаємо, що в Україні подорожчав хліб. Названо ціни на найпопулярніші позиції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ