Мінімум продуктів, максимум користі та смаку. Саме так можна описати цей рецепт. Пропонуємо вам подати на стіл оладки, які готуються дуже просто, а виходять дуже смачними. Досвідчені кулінари розповіли, що зробити з тістом, щоб оладки вийшли дуже пишними.
Пишні оладки на кефірі – рецепт
Складові:
- 250 мл кефіру
- 1 яйце
- 205 г борошна
- 3 ст. л. цукру
- 0, 5 ч. л. соди
- Дрібка солі
- Рослинна олія
Спосіб приготування:
- У кефір додаємо яйце, цукор та сіль і перемішуємо віночком.
- Додаємо просіяне борошно і добре перемішуємо, щоб не було грудок.
- Додаємо соду і ретельно перемішуємо тісто.
- Дати настоятись 20 хвилин.
- Перед смаженням тісто не можна перемішувати, щоб оладки вийшли пишними.
- На сковороді розігріваємо рослинну олію, можна кокосове масло для смаку, і обсмажуємо оладки з двох боків до золотистої скоринки.
- Готові оладки викладаємо на паперові рушники, щоб стік зайвий жир.
- Подаємо зі сметаною та медом, сиропом, варенням або згущеним молоком.
Готово! Смачного!
Пропонуємо вам також спробувати приготувати ніжний яєчний рулет з кабачками без борошна - смачний сніданок за 5 хвилин.