Ребра із чорносливом та медом по-львівськи: рецепт запашного м'яса на обід

Свинячі ребра із чорносливом та медом по-львівськи – одна з найшанованіших страв на Західній Україні. Смажені, соковиті та ароматні – їх обожнюють як чоловіки, так і жінки. М'ясо у солодкому соусі виходить неймовірно смачним.

Ребра із чорносливом та медом по-львівськи: рецепт запашного м'яса на обід - today.ua

Щоб приготувати ребра з чорносливом та медом по-львівськи, вам знадобляться:

  • 1-1,5 кг свинячих ребер;
  • 0,5 кг чорносливу;
  • 2 ст. л. меду;
  • 150 г цукру;
  • 2 ст. л. олії;
  • чорний перець;
  • червоний перець;
  • лавровий лист;
  • вода.

Вимийте свинячі ребра холодною водою і обітріть паперовим рушником. Розріжте на порції.

Чорнослив також потрібно промити та замочити у холодній воді на 15 хвилин. Розігрійте сковороду.

Підсушені ребра потрібно обсмажити на великій кількості олії (краще вибирати оливкову). Додайте спеції – сіль та перці, перемішайте.

Відправте обсмажені ребра в казан і додайте трохи води, щоб вона не повністю покривала м'ясо. Протушкуйте його протягом 40 хвилин.

Ребра із чорносливом та медом по-львівськи: рецепт запашного м'яса на обід Приготуйте цукровий сироп. Розчиніть цукор у склянці води. Коли ребра майже готові, зверху викладайте чорнослив і залийте цукровим сиропом. Протушкуйте на повільному вогні протягом 20 хвилин.

Додайте лавровий лист і кілька ложок меду, який потрібно розтопити на сковороді або в мікрохвильовій печі. Протушкуйте ребра з чорносливом та медом ще близько 15 хвилин. Готово!

Ребра із чорносливом та медом по-львівськи: рецепт запашного м'яса на обід Під час подачі страву можна посипати зеленню. Вона ідеально поєднується з картопляним пюре, гречаною кашею або овочевим салатом. Смачного!

Нагадаємо, як приготувати ситні млинці з м'ясом по-мексиканськи.

ДЖЕРЕЛОТСН