Рис у молодих господарок часто виходить в'язким та несмачним. Бажаєте, щоб каша була розсипчастою, а не однорідною? Тоді важливо зробити 3 прості трюки, які для багатьох є секретними.
Рис в ідеалі має бути розсипчастим, а не злиплим - як кажуть, "рисинка до рисинки". На жаль, багато жінок не знають простої технології підготовки цієї крупи до термічної обробки. Воно зовсім не складне – головне, не ігнорувати основні правила.
Насамперед рис потрібно добре промити – точну кількість разів вам ніхто не назве. Все залежить від самої крупи. Однак вода має бути прозорою, а не каламутною. Після цього потрібно на півгодини залишити рис у холодній воді, яку потім слід злити.
Другий важливий момент – правильне співвідношення крупи та води під час варіння. Оптимальне – коли одну порцію рису беруть дві порції рідини. Наприклад, на склянку крупи знадобиться дві склянки води або бульйону.
Можна додати в рідину трохи рослинної олії – щоб каша не мала жодного шансу стати монолітним шматком.
Нагадаємо, одна з найсмачніших страв із рису – плов. Не всі знають, який інгредієнт потрібно додати в каструлю для дивовижного смаку та аромату.