Today.ua

Рис: які 3 секретні “трюки“з крупою зроблять кашу розсипчастою

Рис у молодих господарок часто виходить в'язким та несмачним. Бажаєте, щоб каша була розсипчастою, а не однорідною? Тоді важливо зробити 3 прості трюки, які для багатьох є секретними.

Рис в ідеалі має бути розсипчастим, а не злиплим - як кажуть, "рисинка до рисинки". На жаль, багато жінок не знають простої технології підготовки цієї крупи до термічної обробки. Воно зовсім не складне – головне, не ігнорувати основні правила.

Насамперед рис потрібно добре промити – точну кількість разів вам ніхто не назве. Все залежить від самої крупи. Однак вода має бути прозорою, а не каламутною. Після цього потрібно на півгодини залишити рис у холодній воді, яку потім слід злити.

Другий важливий момент – правильне співвідношення крупи та води під час варіння. Оптимальне – коли одну порцію рису беруть дві порції рідини. Наприклад, на склянку крупи знадобиться дві склянки води або бульйону.

І третій, найважливіший секрет - рис, як і решта круп, потрібно класти в гарячу воду. Закип'ятіть воду, посоліть та засипте крупу. Перемішайте один раз, після чого готуйте на маленькому вогні під кришкою.

Можна додати в рідину трохи рослинної олії – щоб каша не мала жодного шансу стати монолітним шматком.

Нагадаємо, одна з найсмачніших страв із рису – плов. Не всі знають, який інгредієнт потрібно додати в каструлю для дивовижного смаку та аромату.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ