Рис по-мексиканськи: як приготувати пікантний та барвистий гарнір на обід

Рис по-мексиканськи користується популярністю не лише на батьківщині, а й далеко за її межами. У Мексиці таку страву називають arroz rojo – червоний рис. Пікантний та барвистий гарнір на обід стане смачною прикрасою вашого столу.

Рис по-мексиканськи: як приготувати пікантний та барвистий гарнір на обід - today.ua

Рис по-мексиканськи часто подають із м'ясними виробами. Він буде дуже смачним із овочевим або рибним салатом. Частування готується із наступних інгредієнтів:

  • 2 склянки довгого рису;
  • 2,5 склянки курячого бульйону;
  • 2 солодкі морквини;
  • 1 болгарський червоний чи жовтий перець;
  • 1 цибулина;
  • 220 мл томатного соку;
  • 3 ст. л. оливкової олії;
  • 3 з. часнику;
  • 1 ст. л. томатної пасти;
  • 400 г помідорів;
  • 2/3 ч. л. кмину;
  • 20 г пасти із гострого перцю Pasilla;
  • ½ ч. л. сушеного орегано;
  • дрібка перцю чипотле;
  • дрібка солі зі спеціями;
  • 50 г кінзи;
  • олія (краще оливкова).

Рис по-мексиканськи: як приготувати пікантний та барвистий гарнір на обід Розігрійте масло в сковороді і додайте нарізані моркву, солодкий перець, цибулю та часник. Треба обсмажити овочі протягом п'яти хвилин.

Промийте рис і додайте томатну пасту, пасту з перцю Pasilla і тушкуйте близько трьох хвилин. Тепер потрібно влити бульйон, додати томатний соус, нарізані кубиком помідори, кмин, сіль, орегано та перець. Доведіть рис до кипіння, зменшіть вогонь до мінімуму і накрийте сковорідку кришкою.

Рис по-мексиканськи потрібно тушкувати, доки рідина не вбереться – близько 15 хвилин. Прикрасьте блюдо під час подачі кінзою або петрушкою, базиліком – яка зелень опиниться під рукою. Смачного!

Нагадаємо про рецепт фаршированого перцю по-молдавськи. Рис замінить несподіваний інгредієнт.

ДЖЕРЕЛОshuba.life