Рис по-мексиканськи користується популярністю не лише на батьківщині, а й далеко за її межами. У Мексиці таку страву називають arroz rojo – червоний рис. Пікантний та барвистий гарнір на обід стане смачною прикрасою вашого столу.
Рис по-мексиканськи часто подають із м'ясними виробами. Він буде дуже смачним із овочевим або рибним салатом. Частування готується із наступних інгредієнтів:
- 2 склянки довгого рису;
- 2,5 склянки курячого бульйону;
- 2 солодкі морквини;
- 1 болгарський червоний чи жовтий перець;
- 1 цибулина;
- 220 мл томатного соку;
- 3 ст. л. оливкової олії;
- 3 з. часнику;
- 1 ст. л. томатної пасти;
- 400 г помідорів;
- 2/3 ч. л. кмину;
- 20 г пасти із гострого перцю Pasilla;
- ½ ч. л. сушеного орегано;
- дрібка перцю чипотле;
- дрібка солі зі спеціями;
- 50 г кінзи;
- олія (краще оливкова).
Промийте рис і додайте томатну пасту, пасту з перцю Pasilla і тушкуйте близько трьох хвилин. Тепер потрібно влити бульйон, додати томатний соус, нарізані кубиком помідори, кмин, сіль, орегано та перець. Доведіть рис до кипіння, зменшіть вогонь до мінімуму і накрийте сковорідку кришкою.
Рис по-мексиканськи потрібно тушкувати, доки рідина не вбереться – близько 15 хвилин. Прикрасьте блюдо під час подачі кінзою або петрушкою, базиліком – яка зелень опиниться під рукою. Смачного!
Нагадаємо про рецепт фаршированого перцю по-молдавськи. Рис замінить несподіваний інгредієнт.