Чи можна розігрівати рис повторно, чи ні? Це таке ж вічне питання, як бути чи не бути? Хтось категорично заявляє, що крупу потрібно варити лише на один раз, а інші припускають, що трохи на завтра залишити можна. Що ж, з'ясувалося, що розігрівати рис повторно можна, але тільки дотримуючись трьох простих, але важливих правил.
Вживання розігрітого повторно рису дійсно може спричинити харчове отруєння. Але проблема пов'язана не з самим процесом повторного розігріву, а з тим як рис зберігався до цього.
Рис є найскладнішою крупою через те, що в ньому можуть бути пори воскової бацили (Bacillus cereus), через яку може статися харчове отруєння. Але не такі страшні самі бацили, як те, на що вони перетворюються. Про це розповідає Роксолана Гарасімова у своєму обліковому записі в Інстаграм.
Три важливі правила зберігання вареного рису
- якнайшвидше охолодити рис, щоб він провів при кімнатній температурі не більше як годину;
- зберігати рис у холодильнику не довше доби до повторного розігріву;
- розігріваючи рис повторно, важливо, щоб він був гарячим увесь.
В ідеалі рис краще варити на один раз – з'їли та забули.
Нагадаємо, досвідчені кулінари розповіли, які 3 секретні "трюки" з рисом зроблять кашу розсипчастою.