Рисові котлети по-китайськи: який інгредієнт треба додати для більшої соковитості

Автор: Леся Ловіцька

Рисові котлети – одна із найпростіших страв китайської кухні. Вони виходять ситними та смачними, а щоб вироби були соковитішими – потрібно додати один інгредієнт.

Рисові котлети по-китайськи: який інгредієнт треба додати для більшої соковитості  - today.ua

Щоб рисові котлети не виявилися сухими та забитими, спробуйте додати до складу твердий сир. З ним вироби отримають цікавий смаковий нюанс, проте не будуть надто жирними та калорійними. Їх можна подати як на сніданок, так і на обід чи вечерю – з м'ясом, грибами чи овочевим салатом.

Вам знадобляться такі інгредієнти:

  • 1,5 склянки рису;
  • 1,5 ст. л. борошна;
  • 1 яйце;
  • 150 твердого сиру;
  • пучок зелені;
  • сіль, перець та паприка за смаком;
  • панірувальні сухарі;
  • рафінована рослинна олія для смаження.

Популярні зараз

Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників

Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal

Деякі українки отримають $1000 на розвиток бізнесу

Українські АЗС збільшили ціни на автогаз

Рис потрібно заздалегідь відварити, додати сіль та спеції. Жовток відокремте від білка і додайте його до крупи.

Наріжте зелень дрібно, а сир - натріть на дрібній тертці. З'єднайте рис з сиром та зеленню та ретельно перемішайте до однорідності.

Рисові котлети по-китайськи: який інгредієнт треба додати для більшої соковитості

Білок потрібно збити міксером до піків, додати просіяне борошно, а потім з'єднати їх з рисом. Знову перемішайте масу, накрийте харчовою плівкою і поставте на півгодини холодильник.

Сформуйте котлети, обваляйте їх у панірувальних сухарях. Розігрійте олію на сковороді і обсмажте заготовки з двох сторін до золотистої скоринки.

Рисові котлети по-китайськи: який інгредієнт треба додати для більшої соковитості

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Рисові котлети подають з кетчупом, сметаною або іншим соусом. Смачного!

Нагадаємо про головні причини, чому котлети можуть прилипати до сковороди, та як цього уникнути.

Головне