Рисові котлети – одна із найпростіших страв китайської кухні. Вони виходять ситними та смачними, а щоб вироби були соковитішими – потрібно додати один інгредієнт.
Щоб рисові котлети не виявилися сухими та забитими, спробуйте додати до складу твердий сир. З ним вироби отримають цікавий смаковий нюанс, проте не будуть надто жирними та калорійними. Їх можна подати як на сніданок, так і на обід чи вечерю – з м'ясом, грибами чи овочевим салатом.
Вам знадобляться такі інгредієнти:
- 1,5 склянки рису;
- 1,5 ст. л. борошна;
- 1 яйце;
- 150 твердого сиру;
- пучок зелені;
- сіль, перець та паприка за смаком;
- панірувальні сухарі;
- рафінована рослинна олія для смаження.
Рис потрібно заздалегідь відварити, додати сіль та спеції. Жовток відокремте від білка і додайте його до крупи.
Наріжте зелень дрібно, а сир - натріть на дрібній тертці. З'єднайте рис з сиром та зеленню та ретельно перемішайте до однорідності.
Білок потрібно збити міксером до піків, додати просіяне борошно, а потім з'єднати їх з рисом. Знову перемішайте масу, накрийте харчовою плівкою і поставте на півгодини холодильник.
Сформуйте котлети, обваляйте їх у панірувальних сухарях. Розігрійте олію на сковороді і обсмажте заготовки з двох сторін до золотистої скоринки.
Рисові котлети подають з кетчупом, сметаною або іншим соусом. Смачного!
Нагадаємо про головні причини, чому котлети можуть прилипати до сковороди, та як цього уникнути.