Салат "Десятка" багато хто любить не тільки за дивовижний смак, а й за простоту приготування. Вам знадобляться соковиті овочі, трохи часу та гарний настрій – щоб зробити заготовки на зиму.
Баклажани та солодкий перець напрочуд смачні і самі по собі, але в міксі дають просто дивовижне поєднання. Спробуйте урізноманітнити зимове меню своїх близьких популярним салатом "Десятка".
Попередньо простерилізуйте банки. Оптимально використовувати ємності 0,5-0,7 л. Також потрібно проварити кришки.
Інгредієнти для салату:
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
- 10 баклажанів;
- 10 помідорів;
- 10 солодких болгарських перців (бажано - різнокольорових);
- 10 цибулин;
- 10 морквин (маленьких або 5 - великих);
- 150 мл рослинної олії;
- 2 ст. л. кам'яної солі;
- 100 г цукру (можна не додавати);
- чорний мелений перець – до смаку;
- 100 мл оцту.
Вимийте овочі від забруднень. Насамперед потрібно нарізати помідори і порізати на великі частини - як вам подобається - кружальцями або четвертинками.
Моркву натріть на велику тертку. Відправте у велику каструлю олію та томати, після чого додайте моркву.
Проваріть овочі протягом 20 хвилин, після чого додайте баклажани, порізані брусочками, солодкий перець, а також цибулю – подрібнену на кільця або півкільця.
Посоліть, поперчіть салат "Десятка", додайте за бажання цукор. Тушкуйте овочі до готовності - всього знадобиться близько 40 хвилин. Головне – щоб вони залишилися цілими та не перетворилися на місиво.
За кілька хвилин до готовності влийте в оцет салат і акуратно перемішайте овочі. Накладайте заготовку в банки і одразу закочуйте кришками. Стерилізувати не треба!
Переверніть банки, укутайте ковдрою чи пледом і залиште до повного остигання. Готово!
Раніше ми розповіли, як приготувати гостренькі баклажани по-корейськи.