Today.ua

Салат “Десятка“: найсмачніший рецепт простої та соковитої закуски на зиму

Салат "Десятка" багато хто любить не тільки за дивовижний смак, а й за простоту приготування. Вам знадобляться соковиті овочі, трохи часу та гарний настрій – щоб зробити заготовки на зиму.

Баклажани та солодкий перець напрочуд смачні і самі по собі, але в міксі дають просто дивовижне поєднання. Спробуйте урізноманітнити зимове меню своїх близьких популярним салатом "Десятка".

Попередньо простерилізуйте банки. Оптимально використовувати ємності 0,5-0,7 л. Також потрібно проварити кришки.

Інгредієнти для салату:

Вимийте овочі від забруднень. Насамперед потрібно нарізати помідори і порізати на великі частини - як вам подобається - кружальцями або четвертинками.

Моркву натріть на велику тертку. Відправте у велику каструлю олію та томати, після чого додайте моркву.

Проваріть овочі протягом 20 хвилин, після чого додайте баклажани, порізані брусочками, солодкий перець, а також цибулю – подрібнену на кільця або півкільця.

Посоліть, поперчіть салат "Десятка", додайте за бажання цукор. Тушкуйте овочі до готовності - всього знадобиться близько 40 хвилин. Головне – щоб вони залишилися цілими та не перетворилися на місиво.

За кілька хвилин до готовності влийте в оцет салат і акуратно перемішайте овочі. Накладайте заготовку в банки і одразу закочуйте кришками. Стерилізувати не треба!

Переверніть банки, укутайте ковдрою чи пледом і залиште до повного остигання. Готово!

Раніше ми розповіли, як приготувати гостренькі баклажани по-корейськи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ