Найсмачніше і ніжне сало: рецепт приготування закуски для сімейного застілля

Автор: Шевченко Лилия

Засолене з прянощами сало із задоволенням їдять у багатьох країнах світу. Продукт цей смачний, корисний, забезпечує почуття ситості надовго. Його можна подавати як окрему закуску, а можна зробити з ним бутерброди. Головне, правильно замаринувати.

Найсмачніше і ніжне сало: рецепт приготування закуски для сімейного застілля - today.ua

Мариноване сало: рецепт

Інгредієнти:

  • 500 г свіжого м'якого сала
  • 0,5 склянки солі
  • 0,5 склянки цукру
  • 1 л води
  • 0,5 ч. л. чорного перцю горошком
  • 1 лaвpoвий ліcт
  • 3 зубчики чecнoка
  • 1 цибулина
  • 2 ч. л. оцту
  • 1 щіпка меленого перцю чилі
  • 2 щіпки чорного меленого перцю
  • 0,25 пучка свіжої зелені кропу

Спосіб приготування: Найсмачніше і ніжне сало: рецепт приготування закуски для сімейного застілля Закип'ятіть в каструлі воду з перцем горошком і лавровим листом, додайте сіль і цукор. Кристалики повинні повністю розчинитися. Часник порізати дрібненько і натріть їм сало, складіть в підходящу ємність. Залийте остиглим розсолом сало і залиште на добу на кухонному столі. Потім перемістіть сало в холодильник.

Перед подачею відріжте шматок сала, наріжте його тоненькими скибочками або невеликими брусочками. Складіть сало в салатник, додайте нарізану тонкими півкільцями або кільцями цибулину. Збризніть оцтом і посипте перцем чилі і меленим чорним перцем, а також притрусіть рубаною зеленню.

Популярні зараз

Шмигаль зробив заяву щодо подальшого фінансування пенсій та соцвиплат в Україні

В Україні починається масовий перерахунок субсидій: що зміниться

В Україні пропонують починати шкільну освіту з 3-5 років

У квітні на виплату пенсій виділено меншу суму коштів, ніж у березні: названо причину скорочення фінансування

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Смачного!

Приготувати смачне і ароматне сало можна по-різному, наприклад, його можна засолити з прянощами, щоб воно набуло пікантний смак і аромат. Обов'язково запишіть собі рецепт засолювання сала зі спеціями.