Найпростіший і найшвидший рецепт котлети по-київськи: як приготувати ідеальну страву з вершковою начинкою

Автор: Анастасия Березовская

Вся складність приготування котлети в тому, щоб зробити страву у вигляді ідеально рівного бруска. Однак смак зовсім не зміниться, якщо не морочитися з формуванням котлети, а скласти її в конвертик. Досвідчені господині поділилися лайфхаками, як швидко та просто приготувати котлети по-київськи.

Найпростіший і найшвидший рецепт котлети по-київськи: як приготувати ідеальну страву з вершковою начинкою - today.ua

Котлета по-київськи - рецепт

Інгредієнти у рецепті розраховані на дві порції.

Складові:

Найпростіший і найшвидший рецепт котлети по-київськи: як приготувати ідеальну страву з вершковою начинкою

  • 120 г вершкового масла
  • 1 куряча грудка
  • Лимон
  • Кріп
  • 3 зубчики часнику
  • 4 ст. л. 10% вершків
  • Яйце
  • Борошно
  • Панірувальні сухарі
  • Рослинна олія
  • Сіль на смак
  • Перець до свого смаку

Спосіб приготування:

Найпростіший і найшвидший рецепт котлети по-київськи: як приготувати ідеальну страву з вершковою начинкою

Популярні зараз

В Україні запропонували запровадити жорсткі штрафи для школярів

Землі досягла сильна магнітна буря: як довго вона триватиме

В Україні офіційно з'явилася професія домробітник: Рада ухвалила закон

Мінус 50% від пенсії: стало відомо, кому обмежать виплати

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:
  1. Вершкове масло кімнатної температури змішуємо з подрібненим кропом, декількома краплями соку лимона, трохи лимонної цедри та пропущений через прес часник. Начинку посолити та поперчити
  2. Ретельно перемішуємо та розминаємо масу. Розділяємо на дві порції (або більше, якщо ви збільшили пропорції), робимо брусочки та обмотуємо їх харчовою плівкою. Ставимо в холодильник, щоб схопилися.
  3. Грудку акуратно поділяємо на дві частини. Відокремлюємо малий філей та відбиваємо. Окремо відбиваємо дві великі частини філе. Солимо і перчимо з двох боків.
  4. У маленький шматочок філе викладаємо вершкове масло і загортаємо. Потім кладемо на більший філе і загортаємо як конверт або голубці.
  5. Забираємо котлети в холодильник на 15-20 хвилин.
  6. Чотири столові ложки вершків збиваємо з яйцями.
  7. Котлети обвалюємо в борошні, занурюємо в яєчну суміш і обвалюємо в панірувальних сухарях.
  8. На добре розігріту сковороду наливаємо олію та обсмажуємо котлети на середньому вогні по п'ять хвилин з кожного боку.
  9. Обсмажені котлети по-київськи викладаємо на застелений пергаментом лист і готуємо 15 хвилин у розігрітій до 15 хвилин духовці.

Готово! Смачного!

Пропонуємо вам приготувати борщ як у ресторані – 6 секретів приготування ідеальної першої страви.