Today.ua

Найпростіший і найшвидший рецепт котлети по-київськи: як приготувати ідеальну страву з вершковою начинкою

Вся складність приготування котлети в тому, щоб зробити страву у вигляді ідеально рівного бруска. Однак смак зовсім не зміниться, якщо не морочитися з формуванням котлети, а скласти її в конвертик. Досвідчені господині поділилися лайфхаками, як швидко та просто приготувати котлети по-київськи.

Котлета по-київськи - рецепт

Інгредієнти у рецепті розраховані на дві порції.

Складові:

Спосіб приготування:

  1. Вершкове масло кімнатної температури змішуємо з подрібненим кропом, декількома краплями соку лимона, трохи лимонної цедри та пропущений через прес часник. Начинку посолити та поперчити
  2. Ретельно перемішуємо та розминаємо масу. Розділяємо на дві порції (або більше, якщо ви збільшили пропорції), робимо брусочки та обмотуємо їх харчовою плівкою. Ставимо в холодильник, щоб схопилися.
  3. Грудку акуратно поділяємо на дві частини. Відокремлюємо малий філей та відбиваємо. Окремо відбиваємо дві великі частини філе. Солимо і перчимо з двох боків.
  4. У маленький шматочок філе викладаємо вершкове масло і загортаємо. Потім кладемо на більший філе і загортаємо як конверт або голубці.
  5. Забираємо котлети в холодильник на 15-20 хвилин.
  6. Чотири столові ложки вершків збиваємо з яйцями.
  7. Котлети обвалюємо в борошні, занурюємо в яєчну суміш і обвалюємо в панірувальних сухарях.
  8. На добре розігріту сковороду наливаємо олію та обсмажуємо котлети на середньому вогні по п'ять хвилин з кожного боку.
  9. Обсмажені котлети по-київськи викладаємо на застелений пергаментом лист і готуємо 15 хвилин у розігрітій до 15 хвилин духовці.

Готово! Смачного!

Пропонуємо вам приготувати борщ як у ресторані – 6 секретів приготування ідеальної першої страви.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ