Приготування тонких млинців - ціле мистецтво. У недосвідчених кулінарів то тісто не тієї консистенції, то млинці рвуться і прилипають до дна сковороди ... Озбройтеся секретами досвідчених шеф-кухарів, щоб ваші млинці завжди виходили ідеальними.
1. Перш за все слід приготувати правильне тісто. До його складу входять 1,25 склянки свіжого молока, 1 склянка борошна, 2 курячих яйця і 1 ст. л. розтопленого вершкового масла, сіль і цукор за смаком.
2. Замішувати тісто найкраще за допомогою блендера на невеликих оборотах. З збитого міксером тесту млинці вийдуть набагато щільніше і жорсткіше.
3. Дайте тісту перед смаженням млинців постояти не менше півгодини. Суміш повинна «відпочити», інакше ніжних і пухких млинців не вийде.
Популярні зараз
В українських вузах не скасовуватимуть бюджетну форму навчання
Hyundai представив новий електричний кросовер IONIQ 9
4. Обзаведіться спеціальної сковородою для млинців, вона повинна рівномірно розігріватися по всій площі дна. Не використовуйте цю сковорідку для приготування інших страв.
5. Змащувати дно сковороди необхідно перед кожним млинцем. Скористайтеся шматочком несолоного сала, наколотого на виделку. А ще можна наколоти на виделку половинку картоплі. Опускаєте зріз в рослинне масло і швидко змащуєте сковороду. Дуже зручно, економно і млинчики жирними не будуть. 6. Смажити млинці слід на дуже добре розігрітій сковороді, в іншому випадку тісто буде прилипати. Вогонь зробіть середній.
7. Перевертайте млинець, коли верхня частина тіста повністю схопиться. Готові млинці складайте на тарілку стопкою, промазуючи невеликою кількістю розтопленого вершкового масла.
Дізнайтеся також секрети приготування соковитих домашніх котлет. Знаючи ці поради кулінарів, ви навчитеся дивувати і захоплювати домашніх і гостей.