Today.ua

Шарлотка “Антонівський міст“: оригінальний воєнний рецепт від Євгена Клопотенко

Шарлотка – один із найлегших пирогів, який готується на простому повітряному тесті. Його можна зробити із використанням різних фруктів. Кулінар Євген Клопотенко представив свій оригінальний військовий рецепт – шарлотку "Антонівський міст".

Відомий шеф-кухар та шоумен Євген Клопотенко врахував ситуацію в Херсонській області та створив свій варіант традиційного десерту. Шарлотка "Антонівський міст" готується з яблук сорту "Антонівка". Вони кислуваті та чудово поєднуються з солодким тістом.

Пряні нотки до випічки внесе кориця, яка підкреслить смак яблук. Кулінарний експерт порадив готувати тісто із інгредієнтів кімнатної температури. Вам знадобляться:

Збийте яйця з цукром, поки суміш не побіліє. Можна використовувати віночок чи блендер. Обережно додайте в яєчну суміш борошно і перемішайте.

Яблука промийте, видаліть шкірку та серцевину і наріжте на скибочки однакової товщини. Посипте їх корицею та перемішайте. Тепер покладіть фрукти в тісто.

Змастіть форму для випікання вершковим маслом, посипте борошном і викладіть тісто. Выдправте його в духовку, розігріту до 180 градусів. Час випікання – півгодини.

Перевіряйте готовність шарлотки "Антоновський міст" зубочисткою. Посипте готовий пиріг цукровою пудрою та залиште у формі до повного остигання.

Євген Клопотенко порадив подавати шарлотку із пломбіром. Смачного!

Раніше повідомлялося, як приготувати найпростіший тертий пиріг на сніданок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ