Шарлотка у сковороді: простий та швидкий рецепт запашного пирога до кави

Шарлотка зазвичай готується в духовці, проте цілком можна зробити її і у звичайній сковороді. Вам знадобляться доступні продукти та трохи вільного часу.

Шарлотка у сковороді: простий та швидкий рецепт запашного пирога до кави  - today.ua

Шарлотка у сковороді виходить не менш смачною, ніж у печі. Вона буде ніжною, пишною, повітряною та дуже ароматною. Така випічка буквально тане у роті – ідеальне частування на сніданок, до чаю чи кави. Щоб приготувати смачний десерт, вам знадобляться:

  • 5 яєць;
  • склянка борошна;
  • 1 ч. л. розпушувача;
  • склянка цукру;
  • ваніль та кориця - за смаком;
  • рослинна олія.

Вимийте, почистіть і наріжте скибочками яблука. Для цього рецепту краще вибрати кисло-солодкі та соковиті фрукти - з ними шарлотками вийде смачнішою.

Яйця потрібно збити з цукром та ваніллю протягом 7-10 хвилин. Можна використовувати як дрібку ваніліну, так і пакетик ванільного цукру. У вас має вийти біла повітряна маса. Оптимально використовувати ручний міксер чи блендер. Якщо збивати віночком, потрібно більше часу.

Борошно слід попередньо просіяти - так воно насититься повітрям - і шарлотка вийде ніжнішою. Додайте розпушувач. Акуратно та поступово вводите її в яєчну суміш до однорідного стану.

Візьміть сковороду з товстим дном та однорідним покриттям. Змастіть дно і борти олією і поставте на вогонь.

Шарлотка у сковороді: простий та швидкий рецепт запашного пирога до кави У розігріту сковороду налийте частину тіста, після чого покладіть нарізані яблука. Залийте другою частиною тесту. Накрийте кришкою і залиште на повільному вогні приблизно на 35 хвилин.

Готову шарлотку можна посипати корицею чи цукровою пудрою. Смачного!

Нагадаємо, як приготувати шарлотку за рецептом відомого українського кулінара Євгена Клопотенка. Шеф-кухар назвав свій витвір "Антоновський міст".