Шаурма - страва близькосхідної кухні із лаваша, рідше з піти, в яку загорнуте м'ясо та свіжі овочі. Подається все це з апетитною заправкою. Але шаурма за своєю природою досить жирна і шкодить фігурі. Але є спосіб, як зробити страву менш калорійною, замінивши лаваш більш корисним продуктом.
А саме на капустяний лист. Як начинка виступають свіжі овочі, смажені яйця та бекон – це дуже смачно.
Щоб було зручніше загортати нашу шаурму, капустяне листя попередньо потрібно обдати парою, щоб воно стало більш податливими. Капустяну шаурму можна подавати з гуакамоле, хумусом або будь-яким іншим соусом.
Шаурма з капусти – рецепт
Складові:
- 8 великих листків листової капусти
- 3 смужки бекону
- 4 яйця
- 1 ст. л. соку лайма
- Половина авокадо
- Половина солодкого перцю
- Половина перцю чилі
- Половина великого помідора
- Чверть цибулини
- Кінза
Спосіб приготування:
- Видаляємо з капустяних листів щільні стебла.
- Наповнюємо каструлю водою, всередину ставимо сітку для пароварки, доводимо воду до кипіння, зменшуємо вогонь, на решітку викладаємо капустяне листя, накриваємо кришкою і готуємо 3-4 хвилини, поки листя не стане податливим.
- Перекладаємо готове листя на тарілку і даємо йому охолонути.
- Бекон обсмажуємо на антипригарній сковороді до хрусткої скоринки - приблизно по 4-5 хвилин з кожного боку. Перекладаємо бекон на тарілку, застелену паперовими рушниками, щоб увібрався зайвий жир.
- Зі сковороди зливаємо жир, залишаючи приблизно 1 столову ложку.
- Яйця збиваємо із сіллю та виливаємо на розпечену сковороду з жиром, постійно помішуючи.
- У ємності змішуємо сік лайма, нарізаний авокадо, перець, помідор та цибулю – посолити та перемішати.
- На столі викладаємо 4 капустяні листи внахльост у формі чотирилисника, так само робимо з іншими 4 листами. Посипаємо наші капустяні лаваші сіллю.
- Викладаємо яйця, бекон та овочі, і додаємо дрібно нарізану кінзу – скручуємо шаурму.
- Таку страву можна подавати на вечерю - вона легка і швидко засвоюється, або на вечірці з пікантними соусами.
Готово! Смачного!
Нагадаємо, досвідчені кулінари розповіли, як врятувати надто рідке картопляне пюре. Який секретний інгредієнт потрібно додати до страви?