Today.ua

Шаурма без лаваша: чим замінити основу, щоб зробити страву кориснішою

Шаурма - страва близькосхідної кухні із лаваша, рідше з піти, в яку загорнуте м'ясо та свіжі овочі. Подається все це з апетитною заправкою. Але шаурма за своєю природою досить жирна і шкодить фігурі. Але є спосіб, як зробити страву менш калорійною, замінивши лаваш більш корисним продуктом.

А саме на капустяний лист. Як начинка виступають свіжі овочі, смажені яйця та бекон – це дуже смачно.

Щоб було зручніше загортати нашу шаурму, капустяне листя попередньо потрібно обдати парою, щоб воно стало більш податливими. Капустяну шаурму можна подавати з гуакамоле, хумусом або будь-яким іншим соусом.

Шаурма з капусти – рецепт

Складові:

Спосіб приготування:

  1. Видаляємо з капустяних листів щільні стебла.
  2. Наповнюємо каструлю водою, всередину ставимо сітку для пароварки, доводимо воду до кипіння, зменшуємо вогонь, на решітку викладаємо капустяне листя, накриваємо кришкою і готуємо 3-4 хвилини, поки листя не стане податливим.
  3. Перекладаємо готове листя на тарілку і даємо йому охолонути.
  4. Бекон обсмажуємо на антипригарній сковороді до хрусткої скоринки - приблизно по 4-5 хвилин з кожного боку. Перекладаємо бекон на тарілку, застелену паперовими рушниками, щоб увібрався зайвий жир.
  5. Зі сковороди зливаємо жир, залишаючи приблизно 1 столову ложку.
  6. Яйця збиваємо із сіллю та виливаємо на розпечену сковороду з жиром, постійно помішуючи.
  7. У ємності змішуємо сік лайма, нарізаний авокадо, перець, помідор та цибулю – посолити та перемішати.
  8. На столі викладаємо 4 капустяні листи внахльост у формі чотирилисника, так само робимо з іншими 4 листами. Посипаємо наші капустяні лаваші сіллю.
  9. Викладаємо яйця, бекон та овочі, і додаємо дрібно нарізану кінзу – скручуємо шаурму.
  10. Таку страву можна подавати на вечерю - вона легка і швидко засвоюється, або на вечірці з пікантними соусами.

Готово! Смачного!

Нагадаємо, досвідчені кулінари розповіли, як врятувати надто рідке картопляне пюре. Який секретний інгредієнт потрібно додати до страви?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ