Today.ua

Шоколадна запіканка без борошна та манки – ніжний сніданок із сиру та какао

Сирну запіканку люблять на сніданок дуже багато людей. Пропонуємо вам спробувати приготувати цю солодку страву з непростим, а шоколадним смаком. Але найголовніше в рецепті немає борошна, манки і можна не класти цукор.

Запіканка без борошна, манки та випічки

Шоколадно-сирна запіканка за цим рецептом дуже смачна як у теплому вигляді, так і холодна після холодильника. Кількість цукру в рецепті можна регулювати на власний смак або поміняти на інші улюблені підсолоджувачі. Замість какао можна використати розтоплений шоколад – близько 100 г.

Сир можна брати різної жирності від 0 до 9 відсотків.

Складові:

Спосіб приготування:

  1. Сир добре перемішуємо з цукром, сіллю, яйцями, какао або розтопленим шоколадом, крохмалем, сметаною та ванільним цукром. І перебиваємо блендером до однорідної консистенції.
  2. Потрібно зім'яти папір для випічки, щоб він став пластичним, і вистилаємо форму, намагаючись не порушити його цілісність. Можна взяти порційні маленькі форми, щоб запіканка приготувалася швидше.
  3. Викладаємо сирну масу у форму та розрівнюємо.
  4. Випікаємо у розігрітій до 160 градусів духовці на середньому рівні без конвенції протягом години. Вимикаємо духовку, відкриваємо дверцята і залишаємо запіканку на 20-30 хвилин у духовці.
  5. Коли запіканка трохи охолоне, перекладаємо її на блюдо для подачі та прикрашаємо сметаною чи розтопленим шоколадом.

Готово! Смачного!

Нагадаємо, досвідчені кулінари розповіли, як смачно приготувати кукурудзу та розкрили секрети правильного варіння качанів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ