Шоколадний торт без яєць і сметани: рецепт легкого та дуже смачного десерту до чаю або на святковий стіл

Автор: Шевченко Лилия

Побалуйте себе в суботній вечір чашкою ароматної кави або чаю зі шматочком легкого шоколадного тортика. Готувати його одне задоволення, простіше не буває!

Шоколадний торт без яєць і сметани: рецепт легкого та дуже смачного десерту до чаю або на святковий стіл - today.ua

Простий шоколадний торт

Інгредієнти:

Для тіста:

  • 1,5 склянки пшеничного борошна
  • 1 склянка цукру
  • 1 стакан води
  • 0,25 склянки розтопленого вершкового масла
  • 0,25 склянки какао-порошку
  • 1 столова ложка лимонного соку
  • 1 чайна ложка соди
  • 1 пакетик ванільного цукру
  • 1 чайна ложка розчинної кави

Для цукрового сиропу:

Популярні зараз

В Україні запропонували запровадити жорсткі штрафи для школярів

Землі досягла сильна магнітна буря: як довго вона триватиме

В Україні офіційно з'явилася професія домробітник: Рада ухвалила закон

Мінус 50% від пенсії: стало відомо, кому обмежать виплати

  • 2 столові ложки цукру
  • 2 столові ложки води

Для крему:

  • 1 склянка цукру
  • 320 мл гарячої води
  • 2 столові ложки розчинної кави

Спосіб приготування:

Для тіста змішайте в мисці борошно, розчинну каву, цукор, ваніль, соду і какао-порошок, все це перемішайте. В окремій ємності змішайте воду, вершкове масло, лимонний сік. Рідкі інгредієнти невеликими порціями вмішайте в суміш з сухих компонентів.

Дві форми для випічки змастіть вершковим маслом і вилийте в кожну половину тіста. Випікайте в духовці при 180 градусах близько 25 хвилин. Готові коржі вийміть з форм і залиште на решітці остигати. Шоколадний торт без яєць і сметани: рецепт легкого та дуже смачного десерту до чаю або на святковий стіл У цей час можна приготувати крем. Засипте в чашку з гарячою водою розчинну каву і цукор. Перемішайте до повного розчинення. Збивайте міксером отриману суміш до отримання пишної кремової маси.

Остиглі коржі просочіть сиропом, для його приготування змішайте воду з цукром, проваріть на невеликому вогні до повного розчинення кристалів цукру. Гарячим сиропом полийте коржі і почекайте пару хвилин, щоб вони як слід просочилися.

Змастіть перший корж кавовим кремом, зверху покладіть другий. Його теж рясно покрийте кремом. Залишками крему обмажте боки торта. Відправте десерт в холодильник на ніч для просочення.

Перед подачею прикрасьте шоколадний тортик тертим шоколадом або подрібненими горіхами. Наріжте порційно.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Смачного!

Приготуйте також рисовий пудинг з сиром до обіду або на вечерю. Простий рецепт смачної і незвичайної страви знадобиться кожній господині.