Today.ua

Шоколадний торт без яєць і сметани: рецепт легкого та дуже смачного десерту до чаю або на святковий стіл

Побалуйте себе в суботній вечір чашкою ароматної кави або чаю зі шматочком легкого шоколадного тортика. Готувати його одне задоволення, простіше не буває!

Простий шоколадний торт

Інгредієнти:

Для тіста:

Для цукрового сиропу:

Для крему:

Спосіб приготування:

Для тіста змішайте в мисці борошно, розчинну каву, цукор, ваніль, соду і какао-порошок, все це перемішайте. В окремій ємності змішайте воду, вершкове масло, лимонний сік. Рідкі інгредієнти невеликими порціями вмішайте в суміш з сухих компонентів.

Дві форми для випічки змастіть вершковим маслом і вилийте в кожну половину тіста. Випікайте в духовці при 180 градусах близько 25 хвилин. Готові коржі вийміть з форм і залиште на решітці остигати. У цей час можна приготувати крем. Засипте в чашку з гарячою водою розчинну каву і цукор. Перемішайте до повного розчинення. Збивайте міксером отриману суміш до отримання пишної кремової маси.

Остиглі коржі просочіть сиропом, для його приготування змішайте воду з цукром, проваріть на невеликому вогні до повного розчинення кристалів цукру. Гарячим сиропом полийте коржі і почекайте пару хвилин, щоб вони як слід просочилися.

Змастіть перший корж кавовим кремом, зверху покладіть другий. Його теж рясно покрийте кремом. Залишками крему обмажте боки торта. Відправте десерт в холодильник на ніч для просочення.

Перед подачею прикрасьте шоколадний тортик тертим шоколадом або подрібненими горіхами. Наріжте порційно.

Смачного!

Приготуйте також рисовий пудинг з сиром до обіду або на вечерю. Простий рецепт смачної і незвичайної страви знадобиться кожній господині.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ