Побалуйте себе в суботній вечір чашкою ароматної кави або чаю зі шматочком легкого шоколадного тортика. Готувати його одне задоволення, простіше не буває!
Простий шоколадний торт
Інгредієнти:
Для тіста:
- 1,5 склянки пшеничного борошна
- 1 склянка цукру
- 1 стакан води
- 0,25 склянки розтопленого вершкового масла
- 0,25 склянки какао-порошку
- 1 столова ложка лимонного соку
- 1 чайна ложка соди
- 1 пакетик ванільного цукру
- 1 чайна ложка розчинної кави
Для цукрового сиропу:
- 2 столові ложки цукру
- 2 столові ложки води
Для крему:
- 1 склянка цукру
- 320 мл гарячої води
- 2 столові ложки розчинної кави
Спосіб приготування:
Для тіста змішайте в мисці борошно, розчинну каву, цукор, ваніль, соду і какао-порошок, все це перемішайте. В окремій ємності змішайте воду, вершкове масло, лимонний сік. Рідкі інгредієнти невеликими порціями вмішайте в суміш з сухих компонентів.
Дві форми для випічки змастіть вершковим маслом і вилийте в кожну половину тіста. Випікайте в духовці при 180 градусах близько 25 хвилин. Готові коржі вийміть з форм і залиште на решітці остигати.
Остиглі коржі просочіть сиропом, для його приготування змішайте воду з цукром, проваріть на невеликому вогні до повного розчинення кристалів цукру. Гарячим сиропом полийте коржі і почекайте пару хвилин, щоб вони як слід просочилися.
Змастіть перший корж кавовим кремом, зверху покладіть другий. Його теж рясно покрийте кремом. Залишками крему обмажте боки торта. Відправте десерт в холодильник на ніч для просочення.
Перед подачею прикрасьте шоколадний тортик тертим шоколадом або подрібненими горіхами. Наріжте порційно.
Смачного!
Приготуйте також рисовий пудинг з сиром до обіду або на вечерю. Простий рецепт смачної і незвичайної страви знадобиться кожній господині.