Суп з батату вийде дуже ніжним та "шовковистим". Завдяки своїй консистенції в крем-суп не потрібно додавати ніяких загусників – ні крохмалю, ні муки, адже солодка картопля зробить усе сама. Варити першу страву можна як на основі м'ясного бульйону, так і овочевому. А від солодкого супу не відмовляться навіть діти, які проситимуть цю страву постійно.
Солодкий крем-суп з батату та сочевиці – рецепт
Складові:
- 2 батати
- Чашка зеленої чи червоної сочевиці
- 30 г кореня імбиру
- 25 г часнику
- Ріпчаста цибуля або 2-3 стручки зеленої цибулі
- 4-5 ст. л. рослинної олії
- Лимон
- Сіль
- Мелений перець
- Куркума
- Паприка
- 200 мл вершків
Спосіб приготування:
- Замочити сочевицю.
- Часник та імбир нарізаємо на невеликі кубики. Дрібно нарізаємо зелену цибулю.
- У сотейнику або каструлі з товстим дном розігріваємо олію, додаємо туди цибулю, часник та імбир. Зменшуємо вогонь до мінімуму і томимо вміст до 5 хвилин, періодично помішуючи, щоб олія просочилася соком овочів.
- Батат нарізаємо на середні шматочки (вариться батат швидко). Додаємо в каструлю, трохи збільшуємо вогонь і обсмажуємо близько 5 хвилин, постійно помішуючи.
- Додаємо сочевицю до каструлі.
- Заливаємо окропом, щоб вода покрила овочі на 1 см. Замість води можна використовувати кокосове молоко, але тоді потрібно відмовитися від вершків.
- Доводимо суп до кипіння, прикручуємо вогонь і варимо під кришкою протягом 20-25 хвилин до готовності батату та сочевиці.
- Готовий суп подрібнюємо блендером. Він вийде досить густий. До нього можна додати ще кип'яченої води, або додати вершки і подивитися, чи влаштовує густота супу.
- Додаємо сіль, перець та приправи, перемішуємо. Вливаємо вершки і ставимо ще раз на вогонь, доводимо до кипіння і одразу вимикаємо.
- У суп можна додати кілька крапель соку лимона, щоб відтінити насолоду батату.
Готово! Смачного!
Нагадаємо, досвідчені шеф-кухарі розповіли, як приготувати соковите куряче філе на сковороді – швидкий рецепт дуже смачного м'яса.