Today.ua

Солодкий крем-суп: рецепт першої страви з батату та сочевиці, яку будуть їсти навіть діти

Суп з батату вийде дуже ніжним та "шовковистим". Завдяки своїй консистенції в крем-суп не потрібно додавати ніяких загусників – ні крохмалю, ні муки, адже солодка картопля зробить усе сама. Варити першу страву можна як на основі м'ясного бульйону, так і овочевому. А від солодкого супу не відмовляться навіть діти, які проситимуть цю страву постійно.

Солодкий крем-суп з батату та сочевиці – рецепт

Складові:

Спосіб приготування:

  1. Замочити сочевицю.
  2. Часник та імбир нарізаємо на невеликі кубики. Дрібно нарізаємо зелену цибулю.
  3. У сотейнику або каструлі з товстим дном розігріваємо олію, додаємо туди цибулю, часник та імбир. Зменшуємо вогонь до мінімуму і томимо вміст до 5 хвилин, періодично помішуючи, щоб олія просочилася соком овочів.
  4. Батат нарізаємо на середні шматочки (вариться батат швидко). Додаємо в каструлю, трохи збільшуємо вогонь і обсмажуємо близько 5 хвилин, постійно помішуючи.
  5. Додаємо сочевицю до каструлі.
  6. Заливаємо окропом, щоб вода покрила овочі на 1 см. Замість води можна використовувати кокосове молоко, але тоді потрібно відмовитися від вершків.
  7. Доводимо суп до кипіння, прикручуємо вогонь і варимо під кришкою протягом 20-25 хвилин до готовності батату та сочевиці.
  8. Готовий суп подрібнюємо блендером. Він вийде досить густий. До нього можна додати ще кип'яченої води, або додати вершки і подивитися, чи влаштовує густота супу.
  9. Додаємо сіль, перець та приправи, перемішуємо. Вливаємо вершки і ставимо ще раз на вогонь, доводимо до кипіння і одразу вимикаємо.
  10. У суп можна додати кілька крапель соку лимона, щоб відтінити насолоду батату.

Подавати страву можна, полив зверху вершками, кокосовим молоком чи оливковою олією, а також присипавши зеленню, насінням, горіхами або хлібними сухариками.

Готово! Смачного!

Нагадаємо, досвідчені шеф-кухарі розповіли, як приготувати соковите куряче філе на сковороді – швидкий рецепт дуже смачного м'яса.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ