Не у всіх господинь виходить приготувати справді смачне та соковите м'ясо. Найчастіше воно стає жорстким та сухим, що його неможливо переживати. Але за цим рецептом все вийде як треба. Найцікавіше, що в результаті баклажани на смак більше нагадують гриби, а свинина просто тане в роті.
Тушкована свинина з баклажанами – рецепт
Складові:
- 500 г свинини
- 2 середніх баклажани
- 2 великі помідори
- Солодкий перець
- Цибуля
- Морква
- 2-3 ст. л. рослинної олії
- 300 мл води
- 4 ст. л. сметани
- Сіль
- Мелений перець
- Улюблена зелень
- Приправа до свинини
Спосіб приготування:
- М'ясо вимиваємо під проточною водою та витираємо насухо паперовими рушниками – нарізаємо шматочками середнього розміру.
- Баклажан нарізаємо середніми шматочками.
- Дрібно нарізаємо помідори, цибулю та перець.
- Моркву натираємо на тертці.
- На сковороді з олією підрум'янюємо шматочки м'яса і перекладаємо їх на тарілку, вистелену паперовими рушниками.
- У цій же сковороді обсмажуємо цибулю з морквою до м'якості, додаємо баклажани та перець – готуємо 4-5 хвилин.
- Додаємо в сковороду помідори та готуємо ще 4 хвилини.
- Додаємо до овочів свинину та окріп так, щоб він покрив вміст приблизно на третину.
- Коли вода закипить, накриваємо сковороду кришкою та гасимо приблизно 40 хвилин. Коли свинина стане м'якою, отже, готово.
- Сметану розводимо з двома ложками гарячої води та вливаємо у блюдо. Солимо, перчимо і додаємо приправи.
- Через п'ять хвилин посипаємо дрібно нарізаною зеленню та знімаємо страву з вогню.
Готово! Смачного!
Пропонуємо вам також спробувати швидку гарячу закуску Капрезе з помідорів та моцарелли – ідеальне доповнення до страв з яєць.