Today.ua

Соковита свинина - рецепт тушкованого м'яса з баклажанами у сметанному соусі

Не у всіх господинь виходить приготувати справді смачне та соковите м'ясо. Найчастіше воно стає жорстким та сухим, що його неможливо переживати. Але за цим рецептом все вийде як треба. Найцікавіше, що в результаті баклажани на смак більше нагадують гриби, а свинина просто тане в роті.

Тушкована свинина з баклажанами – рецепт

Складові:

Спосіб приготування:

  1. М'ясо вимиваємо під проточною водою та витираємо насухо паперовими рушниками – нарізаємо шматочками середнього розміру.
  2. Баклажан нарізаємо середніми шматочками.
  3. Дрібно нарізаємо помідори, цибулю та перець.
  4. Моркву натираємо на тертці.
  5. На сковороді з олією підрум'янюємо шматочки м'яса і перекладаємо їх на тарілку, вистелену паперовими рушниками.
  6. У цій же сковороді обсмажуємо цибулю з морквою до м'якості, додаємо баклажани та перець – готуємо 4-5 хвилин.
  7. Додаємо в сковороду помідори та готуємо ще 4 хвилини.
  8. Додаємо до овочів свинину та окріп так, щоб він покрив вміст приблизно на третину.
  9. Коли вода закипить, накриваємо сковороду кришкою та гасимо приблизно 40 хвилин. Коли свинина стане м'якою, отже, готово.
  10. Сметану розводимо з двома ложками гарячої води та вливаємо у блюдо. Солимо, перчимо і додаємо приправи.
  11. Через п'ять хвилин посипаємо дрібно нарізаною зеленню та знімаємо страву з вогню.

Готово! Смачного!

Пропонуємо вам також спробувати швидку гарячу закуску Капрезе з помідорів та моцарелли – ідеальне доповнення до страв з яєць.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ