Зараз сезон кабачків, з яких можна приготувати багато страв. Якщо запіканки, рагу та фаршировані овочі вам набридли, спробуйте зробити деруни. Вони виходять хрусткими ззовні, а всередині – ніжними та соковитими.
Деруни із кабачків – чудова закуска на обід чи вечерю. Стравою можна поласувати і на сніданок. Вона смачніша в гарячому вигляді, але й холодна буквально змітається зі столу.
Кабачкові деруни часто плутають із оладками. Для оладок додають молочні продукти – густий кефір чи йогурт. Деруни готуються без молочки, але подаються зі сметаною та зеленню. Простим рецептом поділився відомий український кулінар та шоумен Євген Клопотенко.
Вам знадобляться:
- 2 кабачка;
- 1 яйце;
- 4 ст. л. борошна;
- 1 ч. л. кропу;
- 4 ст. л. рослинної олії;
- сіль та перець за смаком.
Насамперед добре промийте кабачки. Якщо вони молоді, можна не знімати шкірку, а якщо у віці краще очистити овочі. Їх треба натерти на великій тертці. Додайте яйце, посоліть, поперчіть суміш і введіть борошно та зелень.
Кріп можна використовувати і сушений, але зі свіжим драники будуть запашнішими. Добре перемішайте тісто та залиште його на кілька хвилин, щоб кабачки виділили сік.
Нагадаємо, що кабачки можна смачно замаринувати та законсервувати на зиму. Раніше ми поділилися найпростішим рецептом без стерилізації.