Соковитий фарширований перець порадує ваших близьких дивовижним смаком та стане справжньою окрасою столу. Солодкі овочі можна приготувати із новими інгредієнтами замість звичних рису та фаршу. При цьому не потрібно буде тушкувати страву – вона запікається у духовці.
Фарширований перець багато хто звик готувати в бульйоні або соусі. Однак у духовці вони вийдуть не менш цікавими на смак - із м'ясом та сиром. Краще вибирати курку - вона ніжніша і легша для травлення.
Вам знадобляться:
- болгарський перець;
- твердий сир;
- сир фета або моцарелла;
- відварене куряче філе;
- помідори чері;
- зелень;
- куряче яйце;
- 100 г вершків;
- 3 ст. л. сметани;
- сухий часник;
- орегано;
- сіль та перець за смаком.
Промийте та почистіть перці – бажано вибирати різнокольорові для апетитності. Розріжте їх на дві частини та видаліть насіння.
Подивитися цю публікацію в Instagram
Філе треба подрібнити - нарізати кубиком або на смужки, як вам подобається. Зробіть заливку: змішайте яйце, сметану, вершки, сухі часник та орегано, сіль, перець та зелень.
Покладіть куряче м'ясо, тертий твердий сир і помідори в половинки перців і полийте заливкою. Зверху потрібно додати шматочки моцарели або фети.
Запікайте овочі близько 35 хвилин за температури 190 градусів. Смачного!
Нагадаємо, як законсервувати маринований перець на зиму за найпростішим і найсмачнішим рецептом. Важливо, що стерилізація не знадобиться.