Сода та вино: дві “секретні“ причини додати трохи речовини у напій

Автор: Леся Ловіцька

Сода та вино, на перший погляд, несумісні. Однак ця речовина може стати в нагоді. Є дві "секретні" причини додати трохи порошку в келих з напоєм.

Сода та вино: дві “секретні“ причини додати трохи речовини у напій - today.ua

Є маловідомий прийом перевірити якість магазинного вина. У ньому може виявитися багато домішок. Не виключено, що напій буде  несмачним. Це пов'язано з тим, що виробники чинять недобросовісно і додають у вино домішки для регулювання кислотності. У результаті, він стає надто солодким чи навпаки – кислим.

Фрукти, овочі та ягоди, з яких роблять вино, містять антоціани. Це природні пігменти, які благотворно впливають на здоров'я, виступаючи в ролі антиоксидантів. Справа в тому, що лужність забарвлює антоціани у синій колір, а кислотність – у червоний. Якщо цього немає, перед вами підробка.

Налийте у склянку трохи вина та додайте чайну ложку харчової соди. Якщо червоне вино стане синім – воно натуральне. Якщо нічого не сталося, значить у ньому є барвники та інші домішки.

Популярні зараз

Зеленський зробив заяву про втрати ЗСУ у війні з Росією

Українців, які отримають “1000 грн Зеленського“ за кордоном, змусять повернути гроші

Зеленський готовий запросити Росію на другий Саміт миру

Десятки тисяч українських домогосподарств отримають грошову допомогу від ЄС

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Сода та вино: дві “секретні“ причини додати трохи речовини у напій Звичайна харчова сода також допоможе знизити кислотність вина. На чотири літри напою знадобиться лише чайна ложка соди – по 1,4 ч. л. на літр. Такий прийом допоможе покращити смак вина та нейтралізує його кислотність. Але важливо не переборщити із кількістю.

Нагадаємо, навіщо додавати соду до гречки під час варіння.

Головне