Сода та вино, на перший погляд, несумісні. Однак ця речовина може стати в нагоді. Є дві "секретні" причини додати трохи порошку в келих з напоєм.
Є маловідомий прийом перевірити якість магазинного вина. У ньому може виявитися багато домішок. Не виключено, що напій буде несмачним. Це пов'язано з тим, що виробники чинять недобросовісно і додають у вино домішки для регулювання кислотності. У результаті, він стає надто солодким чи навпаки – кислим.
Фрукти, овочі та ягоди, з яких роблять вино, містять антоціани. Це природні пігменти, які благотворно впливають на здоров'я, виступаючи в ролі антиоксидантів. Справа в тому, що лужність забарвлює антоціани у синій колір, а кислотність – у червоний. Якщо цього немає, перед вами підробка.
Налийте у склянку трохи вина та додайте чайну ложку харчової соди. Якщо червоне вино стане синім – воно натуральне. Якщо нічого не сталося, значить у ньому є барвники та інші домішки.
Популярні зараз
Мобілізація жінок: хто зобов'язаний стати на військовий облік у ТЦК за новим законом
Популярна вакцина від COVID-19 могла стати причиною утворення тромбів у деяких пацієнтів
Залужного запитали про президентські амбіції: відповідь ексголовкома
Звичайна харчова сода також допоможе знизити кислотність вина. На чотири літри напою знадобиться лише чайна ложка соди – по 1,4 ч. л. на літр. Такий прийом допоможе покращити смак вина та нейтралізує його кислотність. Але важливо не переборщити із кількістю.
Нагадаємо, навіщо додавати соду до гречки під час варіння.