Today.ua

Сода та вино: дві “секретні“ причини додати трохи речовини у напій

Сода та вино, на перший погляд, несумісні. Однак ця речовина може стати в нагоді. Є дві "секретні" причини додати трохи порошку в келих з напоєм.

Є маловідомий прийом перевірити якість магазинного вина. У ньому може виявитися багато домішок. Не виключено, що напій буде  несмачним. Це пов'язано з тим, що виробники чинять недобросовісно і додають у вино домішки для регулювання кислотності. У результаті, він стає надто солодким чи навпаки – кислим.

Фрукти, овочі та ягоди, з яких роблять вино, містять антоціани. Це природні пігменти, які благотворно впливають на здоров'я, виступаючи в ролі антиоксидантів. Справа в тому, що лужність забарвлює антоціани у синій колір, а кислотність – у червоний. Якщо цього немає, перед вами підробка.

Налийте у склянку трохи вина та додайте чайну ложку харчової соди. Якщо червоне вино стане синім – воно натуральне. Якщо нічого не сталося, значить у ньому є барвники та інші домішки.

Звичайна харчова сода також допоможе знизити кислотність вина. На чотири літри напою знадобиться лише чайна ложка соди – по 1,4 ч. л. на літр. Такий прийом допоможе покращити смак вина та нейтралізує його кислотність. Але важливо не переборщити із кількістю.

Нагадаємо, навіщо додавати соду до гречки під час варіння.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ