Today.ua

Суп, який уповільнює старіння: названо найкориснішу першу страву

Медики назвали найкориснішу першу страву. Це суп, який багатьом добре знайомий ще з дитинства.

Йдеться про бульйон на кістках, який багато мам та бабусь зазвичай варять дітям у періоди їхньої хвороби. Такий суп корисний не лише як ефективний засіб для боротьби із зимовими інфекціями. Він добре впливає на стан шкіри, нігтів і волосся. Все – через підвищений вміст колагену.

Колаген – це найцінніший будівельний білок в організмі. Він міститься в сполучних тканинах шкіри, м'язів, зв'язок та сухожилля. Він присутній у кровоносних судинах, зубах та рогівці ока, впливає на всі частини тіла. З роками кількість колагену в тканинах знижується - і з'являються зморшки. Процес зазвичай починається у віці 25-30 років. Вироблення колагену в організмі припиняється після 60 років.

На кількість колагену в організмі впливають:

Недостатня кількість колагену в організмі негативно впливає на кістки та суглоби – вони стають крихкими та частіше ламаються, знижується імунітет та стійкість до інфекцій.

У колагеновому бульйоні є гіалуронова кислота (покращує рухливість суглобів, зменшує набряк та біль), глютамін (підвищує рухливість суглобів) та цінні зміцнюючі мінерали (кальцій, сірка, фосфор).

Як правильно приготувати бульйон на кісточках

Наваристий та смачний бульйон на курячих та свинячих кісточках потрібно варити не менше 3-4 годин. Супу можна надати аромат за допомогою "секретного" інгредієнта – вітаміну С. Якщо додати його, колаген краще засвоюватиметься і вироблятиметься в організмі, що особливо важливо для літніх людей.

Суп можна додатково посипати петрушкою – це справжня криниця вітаміну С.

Нагадаємо про рецепт смачного супу по-угорськи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ