Хазяйки знають, що буряк на салат вариться досить довго. Цей процес може зайняти кілька годин, якщо овочі великі. Однак є простий спосіб приготувати буряки набагато швидше – знадобиться лише 20 хвилин. Досвідчені кухарі розкрили свій секрет.
Буряк зазвичай готується щонайменше годину. За цей час кухня наповнюється неприємним запахом. Проте обирати не доводиться – складно уявити оселедець під шубою чи вінегрет без цього інгредієнта. Кулінари запевнили, що можна максимально спростити собі завдання та відварити овоч за лічені хвилини.
Експерти в галузі готування порадили не видаляти з буряків шкірку. Її потрібно лише добре промити за допомогою губки та потерти шорсткою стороною. При цьому овочі залишаться чистими, а їхній сік залишиться всередині. У буряків не потрібно відрізати хвостики.
Оптимально вибирати коренеплоди середнього, а не великого розміру. Вони не тільки варяться набагато швидше, але й кращі за смаком, ніж їхні великі "побратими". Не забувайте, що солити буряки, так само, як і багато інших овочів і м'яса, потрібно в кінці приготування, а не відразу.
Буряку достатньо проваритись 15 хвилин, після чого його потрібно відправити ще на 5 хвилин у крижану воду. Контрастна процедура допоможе овочу повністю приготуватися. При цьому він набагато краще чиститиметься.
Нагадаємо, що потрібно зробити з буряком, щоб отримати ідеально червоний борщ.