Today.ua

Буряк приготується за 20 хвилин: повари розкрили секрет швидкого приготування овочу

Хазяйки знають, що буряк на салат вариться досить довго. Цей процес може зайняти кілька годин, якщо овочі великі. Однак є простий спосіб приготувати буряки набагато швидше – знадобиться лише 20 хвилин. Досвідчені кухарі розкрили свій секрет.

Буряк зазвичай готується щонайменше годину. За цей час кухня наповнюється неприємним запахом. Проте обирати не доводиться – складно уявити оселедець під шубою чи вінегрет без цього інгредієнта. Кулінари запевнили, що можна максимально спростити собі завдання та відварити овоч за лічені хвилини.

Експерти в галузі готування порадили не видаляти з буряків шкірку. Її потрібно лише добре промити за допомогою губки та потерти шорсткою стороною. При цьому овочі залишаться чистими, а їхній сік залишиться всередині. У буряків не потрібно відрізати хвостики.

Оптимально вибирати коренеплоди середнього, а не великого розміру. Вони не тільки варяться набагато швидше, але й кращі за смаком, ніж їхні великі "побратими". Не забувайте, що солити буряки, так само, як і багато інших овочів і м'яса, потрібно в кінці приготування, а не відразу.

Візьміть глибоку каструлю та закип'ятіть воду. Кидайте буряк у окріп і варіть на великому вогні. При цьому не потрібно накривати каструлю кришкою. Через кілька хвилин у воду потрібно додати скоринку хліба – цей трюк позбавить приміщення зайвих ароматів.

Буряку достатньо проваритись 15 хвилин, після чого його потрібно відправити ще на 5 хвилин у крижану воду. Контрастна процедура допоможе овочу повністю приготуватися. При цьому він набагато краще чиститиметься.

Нагадаємо, що потрібно зробити з буряком, щоб отримати ідеально червоний борщ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ