Today.ua

Свіжі кабачки до зими: як продовжити термін зберігання овочів вдома

Чи реально всю зиму їсти свіжі кабачки? - запитайте ви. Звичайно ж! – дадуть відповідь досвідчені городники та кулінари. Важливо розуміти, які кабачки і як можна зберігати до весни. Причому для цього необов'язково мати льох – овочі реально зберегти навіть у квартирі.

Які кабачки можна зберегти до зими?

Досвідчені городники зазначають, що для тривалого зберігання не підійдуть ранні сорти. Їх краще з'їсти одразу або пустити на консервацію. А ось середні та пізні сорти ідеально підходять для зберігання. Вони відрізняються щільною шкіркою. А зберегти їх реально аж до лютого, потім у них почне псуватися смак. А ось заморожені кабачки можна зберігати значно довше (хоч і не всім подобається їхній смак).

Для тривалого зберігання потрібно відбирати кабачки середніх розмірів максимально рівної форми, без потемнінь або пошкоджень на шкірці. Також зрізати їх слід до повного дозрівання, не з насінням, що повністю визріло – а все через те, що кабачки дозріватимуть у процесі зберігання. Зрізати кабачки для зберігання рекомендується за допомогою гострого ножа, залишаючи плодоніжку довжиною приблизно 5 см. Урожай збирати потрібно лише в суху погоду, інакше овочі загниють.

Як зберегти свіжі кабачки до зими?

Зберігати кабачки всю зиму потрібно при температурі від 1 до 5 градусів, при вологості близько 80%, щоб не було протягів і на овочі не потрапляли прямі сонячні промені. У ємності, де зберігатимуться кабачки, потрібно розсипати хвойну тирсу, це допоможе зберегти вологість в овочах, а також вона зробить антибактеріальний ефект.

Увібрати зайву вологу в приміщенні з кабачками допоможе негашене вапно, яке можна насипати у відро або ємність.

Пропонуємо вам також спробувати рецепт консервованих помідорів без солі, цукру та оцту – від свіжих не відрізнити.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ