Чи реально всю зиму їсти свіжі кабачки? - запитайте ви. Звичайно ж! – дадуть відповідь досвідчені городники та кулінари. Важливо розуміти, які кабачки і як можна зберігати до весни. Причому для цього необов'язково мати льох – овочі реально зберегти навіть у квартирі.
Які кабачки можна зберегти до зими?
Досвідчені городники зазначають, що для тривалого зберігання не підійдуть ранні сорти. Їх краще з'їсти одразу або пустити на консервацію. А ось середні та пізні сорти ідеально підходять для зберігання. Вони відрізняються щільною шкіркою. А зберегти їх реально аж до лютого, потім у них почне псуватися смак. А ось заморожені кабачки можна зберігати значно довше (хоч і не всім подобається їхній смак).
Для тривалого зберігання потрібно відбирати кабачки середніх розмірів максимально рівної форми, без потемнінь або пошкоджень на шкірці. Також зрізати їх слід до повного дозрівання, не з насінням, що повністю визріло – а все через те, що кабачки дозріватимуть у процесі зберігання.
Як зберегти свіжі кабачки до зими?
Зберігати кабачки всю зиму потрібно при температурі від 1 до 5 градусів, при вологості близько 80%, щоб не було протягів і на овочі не потрапляли прямі сонячні промені.
Увібрати зайву вологу в приміщенні з кабачками допоможе негашене вапно, яке можна насипати у відро або ємність.
Пропонуємо вам також спробувати рецепт консервованих помідорів без солі, цукру та оцту – від свіжих не відрізнити.