Тертий пиріг готується з найпростіших і найдоступніших інгредієнтів. Солодке тісто та кисла начинка ідеально поєднуються. Спробуйте приготувати смачне та бюджетне частування на сніданок.
Тертий пиріг оптимально готувати з кислими ягодами – вишнею, смородиною, малиною, журавлиною чи ківі. Також можна використовувати варення. Вам знадобляться такі інгредієнти:
- 2,5 склянки борошна;
- 1 пачка маргарину;
- 1 склянка цукру;
- 2 ст. л. сметани;
- 2 яйця;
- 1 пакетик ванільного цукру;
- 1 пакетик цукрової пудри;
- 1 пакетик розпушувача або 2,5 ч. л. соди.
Маргарин потрібно взяти з холодильної камери чи морозилки. Натріть його на великій тертці і з'єднайте з цукром та борошном. Повинна вийти крихта.
Додайте в тісто сметану, яйця і розпушувач або соду. Замісіть тісто. Воно має вийти досить щільним. Розділіть його на дві частини, накрийте ємність із тестом рушником або плівкою. Відправте тісто в холодильник як мінімум на годину.
Одну частину охолодженого тіста натріть на деко, яке не потрібно застилати пергаментом чи змащувати маслом. Зверху покладіть фрукти, ягоди або варення.
Випікайте тертий пиріг близько півгодини за 180 градусів. Під час подачі його можна посипати цукровою пудрою. Смачного!
Нагадаємо, як приготувати пиріг без "головних" інгредієнтів у вигляді борошна та молока.