Томатний омлет по-марокканськи – рецепт цікавого сніданку із простих продуктів

Автор: Анастасия Березовская

Яйця на сніданок люблять не лише в Україні, а їдять у всьому світі. Продовжуємо знайомити вас із найцікавішими, але водночас простими стравами, якими можна здивувати своїх домочадців. Омлет по-марокканськи на томатній подушці готується дуже швидко із найпростіших продуктів, а результат буде кращим, ніж у ресторані.

Томатний омлет по-марокканськи – рецепт цікавого сніданку із простих продуктів - today.ua

Томатний омлет по-марокканськи – рецепт

У рецепті є ковбаса, проте її можна поміняти на м'ясо курки чи індички, або взагалі виключити із переліку продуктів.

Складові:

  • 4 яйця
  • 20 мл рослинної олії
  • 70 г оливок
  • 1 болгарський перець
  • 1 цибулина
  • 3 помідори
  • 100 г ковбаси чи м'яса
  • Сир
  • Дрібка солі
  • Мелений перець на смак
  • Мелений кмин на смак
  • Куркума на смак
  • Червона паприка на смак
  • Улюблена зелень для прикраси (кінза, кріп, петрушка, базилік)

Спосіб приготування:

Томатний омлет по-марокканськи – рецепт цікавого сніданку із простих продуктів

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:
  1. Помідори натираємо на дрібній тертці у невелику ємність.
  2. Натираємо цибулю на дрібній тертці і додаємо до помідорів.
  3. Ковбасу чи м'ясо нарізаємо кубиками. Оливки нарізаємо на кружечки. Дрібно нарізаємо перець.
  4. На сковороді розігріваємо олію і виливаємо помідори з цибулею. Додамо трохи води. Обсмажуємо, накриваємо кришкою, періодично помішуючи, поки помідори не стануть м'якими і не випарується вся волога. Якщо рідина випарувалася, а помідор не став м'яким, можна додати ще води та тушкувати під кришкою.
  5. Додаємо до помідорів приправи – перемішуємо. Тушкуємо під кришкою.
  6. В окремій мисці змішуємо яйця. Додаємо ковбасу/м'ясо, оливки та перець. Трохи посолити та перемішати.
  7. Додаємо яєчну суміш до помідорів у сковороду, накриваємо кришкою та тушкуємо до готовності.
  8. Зверху викладаємо кілька шматочків сиру, що добре плавиться, і присипаємо зверху улюбленою свіжою зеленню чи приправами. Накриваємо кришкою і чекаємо, поки розплавиться.

Готово! Смачного!

Популярні зараз

Багатьом українцям не зарахують до страхового стажу період роботи за останні 10 років

У Мережі з'явилась інформація про евакуацію влади з Харкова: коментар ОВА

Американські спецпризначенці вчать українську мову: навіщо їм це потрібно

“Податок на Forbes“: доларових мільярдерів хочуть змусити віддати 2% від їхніх статків

Пропонуємо вам також спробувати приготувати тортилью з начинкою. Швидка страва за п'ять хвилин робиться із продуктів, що є в холодильнику, а виходить як у ресторані.