Яйця на сніданок люблять не лише в Україні, а їдять у всьому світі. Продовжуємо знайомити вас із найцікавішими, але водночас простими стравами, якими можна здивувати своїх домочадців. Омлет по-марокканськи на томатній подушці готується дуже швидко із найпростіших продуктів, а результат буде кращим, ніж у ресторані.
Томатний омлет по-марокканськи – рецепт
У рецепті є ковбаса, проте її можна поміняти на м'ясо курки чи індички, або взагалі виключити із переліку продуктів.
Складові:
- 4 яйця
- 20 мл рослинної олії
- 70 г оливок
- 1 болгарський перець
- 1 цибулина
- 3 помідори
- 100 г ковбаси чи м'яса
- Сир
- Дрібка солі
- Мелений перець на смак
- Мелений кмин на смак
- Куркума на смак
- Червона паприка на смак
- Улюблена зелень для прикраси (кінза, кріп, петрушка, базилік)
Спосіб приготування:
- Помідори натираємо на дрібній тертці у невелику ємність.
- Натираємо цибулю на дрібній тертці і додаємо до помідорів.
- Ковбасу чи м'ясо нарізаємо кубиками. Оливки нарізаємо на кружечки. Дрібно нарізаємо перець.
- На сковороді розігріваємо олію і виливаємо помідори з цибулею. Додамо трохи води. Обсмажуємо, накриваємо кришкою, періодично помішуючи, поки помідори не стануть м'якими і не випарується вся волога. Якщо рідина випарувалася, а помідор не став м'яким, можна додати ще води та тушкувати під кришкою.
- Додаємо до помідорів приправи – перемішуємо. Тушкуємо під кришкою.
- В окремій мисці змішуємо яйця. Додаємо ковбасу/м'ясо, оливки та перець. Трохи посолити та перемішати.
- Додаємо яєчну суміш до помідорів у сковороду, накриваємо кришкою та тушкуємо до готовності.
- Зверху викладаємо кілька шматочків сиру, що добре плавиться, і присипаємо зверху улюбленою свіжою зеленню чи приправами. Накриваємо кришкою і чекаємо, поки розплавиться.
Готово! Смачного!
Пропонуємо вам також спробувати приготувати тортилью з начинкою. Швидка страва за п'ять хвилин робиться із продуктів, що є в холодильнику, а виходить як у ресторані.