Today.ua

Томатний омлет по-марокканськи – рецепт цікавого сніданку із простих продуктів

Яйця на сніданок люблять не лише в Україні, а їдять у всьому світі. Продовжуємо знайомити вас із найцікавішими, але водночас простими стравами, якими можна здивувати своїх домочадців. Омлет по-марокканськи на томатній подушці готується дуже швидко із найпростіших продуктів, а результат буде кращим, ніж у ресторані.

Томатний омлет по-марокканськи – рецепт

У рецепті є ковбаса, проте її можна поміняти на м'ясо курки чи індички, або взагалі виключити із переліку продуктів.

Складові:

Спосіб приготування:

  1. Помідори натираємо на дрібній тертці у невелику ємність.
  2. Натираємо цибулю на дрібній тертці і додаємо до помідорів.
  3. Ковбасу чи м'ясо нарізаємо кубиками. Оливки нарізаємо на кружечки. Дрібно нарізаємо перець.
  4. На сковороді розігріваємо олію і виливаємо помідори з цибулею. Додамо трохи води. Обсмажуємо, накриваємо кришкою, періодично помішуючи, поки помідори не стануть м'якими і не випарується вся волога. Якщо рідина випарувалася, а помідор не став м'яким, можна додати ще води та тушкувати під кришкою.
  5. Додаємо до помідорів приправи – перемішуємо. Тушкуємо під кришкою.
  6. В окремій мисці змішуємо яйця. Додаємо ковбасу/м'ясо, оливки та перець. Трохи посолити та перемішати.
  7. Додаємо яєчну суміш до помідорів у сковороду, накриваємо кришкою та тушкуємо до готовності.
  8. Зверху викладаємо кілька шматочків сиру, що добре плавиться, і присипаємо зверху улюбленою свіжою зеленню чи приправами. Накриваємо кришкою і чекаємо, поки розплавиться.

Готово! Смачного!

Пропонуємо вам також спробувати приготувати тортилью з начинкою. Швидка страва за п'ять хвилин робиться із продуктів, що є в холодильнику, а виходить як у ресторані.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ