Today.ua

Топ-3 найбільш кошлатих собак в світі

Собаки з довгим хутром відносяться до одних з найкрасивіших порід в світі. Розкішна шовковиста «шевелюра» робить їх справжніми аристократами серед родичів. Фахівці назвали найкошлатіші породи собак, хутро яких можна заплітати в коси.

1. Афганський хорт

Собаки цієї породи визнані символом Афганістану, це граціозні і аристократичні тварини з незвичайною зовнішністю і неймовірно довгим хутром. Звичайно ж, «шубка» афганського хорта вимагає складного і регулярного догляду, але воно того варте. Коли афганський хорт крокує поруч з господарем або мчить в гонитві за здобиччю, здається, що він пливе по хвилях, при цьому шовковисте та звисаюче майже до підлоги хутро абсолютно не заважає хорту розганятися до 50 кілометрів на годину.

2. Бівер

Порода собак бивер відноситься до молодих, перший представник був виведений в 1984 році в Німеччині. Власники пари йоркширських тер'єрів отримали незвичайного цуценя з білими плямами. Через чотири роки порода бивер була визнана Клуб собаківництва Німеччини. Дуже довге хутро біло-чорного забарвлення, безумовно, є гордістю цієї породи собак.

3. Ши-тцу

Порода була виведена на Тибеті. Справжні фанати породи вважають, що шерстяний покрив ши-тцу нагадує квітку хризантеми. У далекому минулому собаки цієї породи мешкали в палацових палатах, придбана в ті часи аристократичність характеру властива їм і зараз.

Дізнайтеся також, які породи собак є найдоступнішими і бюджетними.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ