Today.ua

Три породи собак, які не можуть захистити господаря: їм самим страшно

Є собаки, які не створені для охорони і навіть не зроблять спроби захистити господаря в небезпеці, ці породи були створені виключно для любові. Фахівці назвали три породи собак, які схильні відчувати панічний страх, а в разі мінімальної небезпеки будуть самі шукати захисту у свого власника.

Карликовий шнауцер

Вельми полохливі милі створіння. Вони дуже розумні і кмітливі, володіють незвичайною чарівністю і міцно прив'язуються до господаря. Зрозуміло, що такий малюк не зможе захистити людину від інших людей або тварин, проте в стані сильного переляку може почати настільки злобно гавкати, що лякатися вже будуть його.

Довгошерстий коллі

Кошлаті і миролюбні коллі - відмінні пастухи і няні для дітей, чудово піддаються дресируванню, оскільки надзвичайно кмітливі і інтелектуально розвинені. На жаль, але довгошерстий коллі аж ніяк не захисник і не боєць, так що розраховувати, що ця велика собачка налякає зловмисників або агресивно налаштованих своїх родичів, не варто. Крім того, коллі до тремтіння бояться висоти, вигулюйте такого друга виключно в низинах, гори, скелі, різні обриви будуть вводити собаку в стан ступору і тваринного страху.

Ірландський тер'єр

Собак цієї породи обожнюють за активність, невичерпну енергійність і життєрадісний темперамент. Але при вигляді великих і агресивних собак ірландський тер'єр занурюється в стан паніки. Залишати під час прогулянки на вулиці собак цієї породи без нагляду не рекомендується.

Дізнайтеся також, які породи собак схильні до безпричинної агресії. Такий вихованець може вкусити людину або напасти на тварин без видимої причини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ