Today.ua

Цілий рік: як правильно зберігати вершкове масло в холодильнику

Знаючи всі нюанси, можна на тривалий час продовжити термін придатності вершкового масла. Досвідчені кулінари розповіли, як правильно заморозити та розморозити продукт, щоб він не зіпсувався.

Як правильно зберігати вершкове масло?

Якщо ви купили масло про запас, не плануєте використовувати його прямо зараз або живете самі і не встигаєте з'їдати пачку в потрібний термін, то її краще відправити в морозильну камеру. За більш низької температури продукт "проживе" довше.

Для цього вершкове масло повинне бути герметично упаковане. Його не потрібно класти в пакет, а краще загорнути в пергаментний папір і скласти в контейнер із щільною кришкою.

Звичайне масло зберігається в морозильній камері до півроку, а ось солоне може пролежати і не зіпсуватися цілий рік.

Як правильно заморожувати та розморожувати вершкове масло?

Якщо ви будете використовувати масло порційно, то краще його відразу нарізати на невеликі шматочки, або хоча б поділити навпіл, і кожен шматочок обернути в пергаментний папір і скласти в контейнер із щільною кришкою.

Ідеальний варіант розморожування – перекласти масло або нарізані шматочки із морозильної камери в холодильник.

Якщо ж ви забули вчасно дістати продукт, а використовувати його потрібно зараз, то можна скористатися іншим способом. Відправте масло в мікрохвильову піч, використовуючи інтервали в десять секунд.

Нагадаємо, названо п'ять продуктів, які не можна зберігати в холодильнику – зазвичай всі робимо цю помилку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ