Today.ua

Твердий сир із вічками: як приготувати його вдома із доступних інгредієнтів

Твердий сир із вічками дуже апетитно виглядає. Він дуже смачний, тому його часто вживають навіть вегетаріанці. Такий продукт завжди дорого коштує у магазині. Спробуйте приготувати його вдома – із доступних інгредієнтів.

Натуральний твердий сир – продукт, який може стати відмінним перекусом або доповненням до основних страв. Багато хто любить сир із вічками, але мало хто знає, як зробити його в домашніх умовах. Своїм рецептом поділилася відомий кулінар та блогер Alina FooDee.

Вам знадобляться:

Сир потрібно перекласти у глибоку миску, залити молоком та нагріти приблизно до 90 градусів. Кип'ятити не потрібно – достатньо дочекатися стану, коли почне відокремлюватись жовта сироватка.

Перекладіть сир на друшляк, щоб з нього видалилась вся рідина. Додайте сіль та соду, перемішайте.

Можна плавити сир на невеликому вогні або на водяній бані, постійно помішуючи, щоб він не пригорів. Цей процес займає кілька хвилин. Тепер потрібно ввести вершкове масло.

Змастіть форму вершковим або олією, перекладіть в неї сир і добре утрамбуйте. Тепер потрібно залишити продукт до повного остигання, після чого вийняти з форми. Смачного!

Останнім часом в Україні подорожчали сир та олія – супермаркети оновили ціни на молочні продукти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ