Сирне печиво – простий та улюблений багатьма десерт. Раніше, за часів дефіциту, його часто готували мами та бабусі. Зараз, під час війни, багато хто знову робить випічку самостійно, щоб заощадити. Пропонуємо порадувати близьких доступною та смачною стравою на сніданок.
Щоб приготувати печиво сирне до чаю, вам знадобляться наступні інгредієнти:
- 150 г кисломолочного сиру;
- 1 куряче яйце;
- 125 г борошна
- 50 г вершкового масла;
- 3 ст. л. цукру;
- дрібка солі;
- 1/3 ч. л. соди або чайна ложка розпушувача.
Вершкове масло потрібно вийняти їх холодильника приблизно за годину до приготування. Воно має придбати кімнатну температуру.
Розітріть сир з яйцем, столовою ложкою цукру та сіллю. Доведіть масу до однорідності. Додайте розм'якшене вершкове масло і ще раз вимішайте.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Просійте борошно із содою або розпушувачем. Замішайте тісто, розділіть його на десять рівних частин і з кожної скачайте кульку розміром з грецький горіх. Обваляйте кожну печінку з усіх боків в цукрі, що залишився.
Розігрійте духовку до 200 градусів і застелите лист пергаментом. Його не потрібно нічим змащувати. Викладайте на пекарський папір сирне печиво. Випікайте 15 хвилин при режимі конвекції.
Охолоджене печиво ідеально поєднується з кавою, какао або чаєм. Смачного!
Нагадаємо, що чудовим швидким сніданком стануть запечені булочки з начинкою - її можна вибрати на свій розсуд і не поратися з тістом.