Український тирамісу: як приготувати ідеальний десерт з секретним інгредієнтом

Автор: Леся Ловіцька

Тирамісу - популярний багатошаровий десерт. До складу вишуканої італійської страви входить дорогий сир маскарпоне. Якщо його під рукою не виявилося - використовуйте як інгредієнт кисломолочний сир. Вийде український варіант – доступніший і не менш смачний.

Український тирамісу: як приготувати ідеальний десерт з секретним інгредієнтом  - today.ua

Вам знадобляться:

  • 500 г сиру;
  • 500 мл 33-відсоткових вершків;
  • 50 мл рому;
  • 8 жовтків;
  • 100 г цукрової пудри;
  • 1 пакетик ванільного цукру;
  • 250 печива савоярді;
  • 300 мл кави;
  • 2 ст. л. какао.

Заваріть натуральну каву, перелийте її у ємність, процідіть і охолодіть до кімнатної температури. Додайте до нього 50 мл рому, який можна замінити на коньяк.

Жовтки помістіть у вогнетривку миску, додайте цукрову пудру і поставте на парову лазню. Потрібно збивати суміш віночком, прогріваючи масу до 65 градусів. Доведіть до однорідності та білого кольору, остудіть.

Популярні зараз

Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників

Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal

Деякі українки отримають $1000 на розвиток бізнесу

Українські АЗС збільшили ціни на автогаз

Холодні вершки збийте міксером до піків. З'єднайте їх з яйцями та сиром. Акуратно перемішайте до однорідності.

На дно форми для випікання необхідно відправити чверть об'єму крему. Печиво савоярді вмочіть на секунду в каву з ромом, укладіть рівно на крем.

Український тирамісу: як приготувати ідеальний десерт з секретним інгредієнтом Покрийте печиво шаром крему, відправте другий шар печива. Ще один шар - і змастіть верх тирамісу кремом.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Поставте десерт в холодильник на чотири години: він повинен просочитися і загуснути. Перед подачею тирамісу потрібно посипати какао. Смачного!

Спробуйте приготувати із сиру сирники з незвичайним смаком. Для цього потрібно додати в них два секретні інгредієнти.

Головне