Український тирамісу: як приготувати ідеальний десерт з секретним інгредієнтом

Автор: Леся Ловіцька

Тирамісу - популярний багатошаровий десерт. До складу вишуканої італійської страви входить дорогий сир маскарпоне. Якщо його під рукою не виявилося - використовуйте як інгредієнт кисломолочний сир. Вийде український варіант – доступніший і не менш смачний.

Український тирамісу: як приготувати ідеальний десерт з секретним інгредієнтом  - today.ua

Вам знадобляться:

  • 500 г сиру;
  • 500 мл 33-відсоткових вершків;
  • 50 мл рому;
  • 8 жовтків;
  • 100 г цукрової пудри;
  • 1 пакетик ванільного цукру;
  • 250 печива савоярді;
  • 300 мл кави;
  • 2 ст. л. какао.

Заваріть натуральну каву, перелийте її у ємність, процідіть і охолодіть до кімнатної температури. Додайте до нього 50 мл рому, який можна замінити на коньяк.

Жовтки помістіть у вогнетривку миску, додайте цукрову пудру і поставте на парову лазню. Потрібно збивати суміш віночком, прогріваючи масу до 65 градусів. Доведіть до однорідності та білого кольору, остудіть.

Популярні зараз

Зеленський пояснив, чому мобілізація стосуватиметься насамперед молодих чоловіків

Kia показала електричну версію кросовера Sportage із запасом ходу 720 км

Стрижка піксі-боб – один із найкращих варіантів для тонкого волосся: фото модної зачіски

Кейт Міддлтон показала рідкісне фото молодшого сина у день його народження

Холодні вершки збийте міксером до піків. З'єднайте їх з яйцями та сиром. Акуратно перемішайте до однорідності.

На дно форми для випікання необхідно відправити чверть об'єму крему. Печиво савоярді вмочіть на секунду в каву з ромом, укладіть рівно на крем.

Український тирамісу: як приготувати ідеальний десерт з секретним інгредієнтом Покрийте печиво шаром крему, відправте другий шар печива. Ще один шар - і змастіть верх тирамісу кремом.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Поставте десерт в холодильник на чотири години: він повинен просочитися і загуснути. Перед подачею тирамісу потрібно посипати какао. Смачного!

Спробуйте приготувати із сиру сирники з незвичайним смаком. Для цього потрібно додати в них два секретні інгредієнти.