Тирамісу - популярний багатошаровий десерт. До складу вишуканої італійської страви входить дорогий сир маскарпоне. Якщо його під рукою не виявилося - використовуйте як інгредієнт кисломолочний сир. Вийде український варіант – доступніший і не менш смачний.
Вам знадобляться:
- 500 г сиру;
- 500 мл 33-відсоткових вершків;
- 50 мл рому;
- 8 жовтків;
- 100 г цукрової пудри;
- 1 пакетик ванільного цукру;
- 250 печива савоярді;
- 300 мл кави;
- 2 ст. л. какао.
Заваріть натуральну каву, перелийте її у ємність, процідіть і охолодіть до кімнатної температури. Додайте до нього 50 мл рому, який можна замінити на коньяк.
Жовтки помістіть у вогнетривку миску, додайте цукрову пудру і поставте на парову лазню. Потрібно збивати суміш віночком, прогріваючи масу до 65 градусів. Доведіть до однорідності та білого кольору, остудіть.
Холодні вершки збийте міксером до піків. З'єднайте їх з яйцями та сиром. Акуратно перемішайте до однорідності.
На дно форми для випікання необхідно відправити чверть об'єму крему. Печиво савоярді вмочіть на секунду в каву з ромом, укладіть рівно на крем.
Поставте десерт в холодильник на чотири години: він повинен просочитися і загуснути. Перед подачею тирамісу потрібно посипати какао. Смачного!
Спробуйте приготувати із сиру сирники з незвичайним смаком. Для цього потрібно додати в них два секретні інгредієнти.