Today.ua

Український тирамісу: як приготувати ідеальний десерт з секретним інгредієнтом

Тирамісу - популярний багатошаровий десерт. До складу вишуканої італійської страви входить дорогий сир маскарпоне. Якщо його під рукою не виявилося - використовуйте як інгредієнт кисломолочний сир. Вийде український варіант – доступніший і не менш смачний.

Вам знадобляться:

Заваріть натуральну каву, перелийте її у ємність, процідіть і охолодіть до кімнатної температури. Додайте до нього 50 мл рому, який можна замінити на коньяк.

Жовтки помістіть у вогнетривку миску, додайте цукрову пудру і поставте на парову лазню. Потрібно збивати суміш віночком, прогріваючи масу до 65 градусів. Доведіть до однорідності та білого кольору, остудіть.

Холодні вершки збийте міксером до піків. З'єднайте їх з яйцями та сиром. Акуратно перемішайте до однорідності.

На дно форми для випікання необхідно відправити чверть об'єму крему. Печиво савоярді вмочіть на секунду в каву з ромом, укладіть рівно на крем.

Покрийте печиво шаром крему, відправте другий шар печива. Ще один шар - і змастіть верх тирамісу кремом.

Поставте десерт в холодильник на чотири години: він повинен просочитися і загуснути. Перед подачею тирамісу потрібно посипати какао. Смачного!

Спробуйте приготувати із сиру сирники з незвичайним смаком. Для цього потрібно додати в них два секретні інгредієнти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ