Варена яловичина стає жорсткою і не жується: що зробити з м'ясом перед приготуванням

Автор: Анастасия Березовская

Дієтологи рекомендують вживати в їжу варене м'ясо, адже воно набагато корисніше за смажене. Але варена яловичина не завжди виходить смачною, а все тому, що не всі господині знають, як правильно її готувати. М'ясо у результаті виходить жорстким та його проблематично прожувати. Виправити це допоможуть дві прості кулінарні хитрощі.

Варена яловичина стає жорсткою і не жується: що зробити з м'ясом перед приготуванням - today.ua

Що зробити з яловичиною перед варінням, щоб вона вийшла м'якою та соковитою?

Заморожену яловичину слід попередньо розморозити, перемістивши з морозильної камери в холодильник. М'ясо слід вимити під проточною водою, висушити паперовими рушниками, видалити плівку та зайві шматочки жиру. Варена яловичина стає жорсткою і не жується: що зробити з м'ясом перед приготуванням У миску великого розміру наливаємо холодну воду (краще питну або пропущену через фільтр), додаємо трохи лимонного соку та оцту. Опускаємо шматок яловичини і даємо йому настоятися кілька годин.

Просочене м'ясо навіть після варіння виходить соковитим та м'яким.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Як правильно варити яловичину, щоб вона не вийшла твердою?

Найчастіше для варіння ми ділимо м'ясо на невеликі шматки, які пізніше вживатимемо в їжу. Але це невірно. М'ясо залишиться соковитішим і буде легко жуватися, якщо його зварити цілим шматком. Варена яловичина стає жорсткою і не жується: що зробити з м'ясом перед приготуванням Коли закипить вода, вогонь під каструлею потрібно прикрутити до мінімуму, і готувати доки м'ясо не приготується. Молодій яловичині знадобиться приблизно година, а м'ясу дорослої тварини – від 2 до 3 годин.

Популярні зараз

В Україні офіційно з'явилася професія домробітник: Рада ухвалила закон

Землі досягла сильна магнітна буря: як довго вона триватиме

В Україні запропонували запровадити жорсткі штрафи для школярів

Пентагон розкрив номенклатуру першого пакету військової допомоги Україні: чи дадуть ATACMS

Нагадаємо, досвідчені кулінари розповіли, що робити, якщо курячі грудки стають сухими під час запікання. Вони назвали два секретні інгредієнти, які зроблять м'ясо м'яким та соковитим.