Today.ua

Варена яловичина стає жорсткою і не жується: що зробити з м'ясом перед приготуванням

Дієтологи рекомендують вживати в їжу варене м'ясо, адже воно набагато корисніше за смажене. Але варена яловичина не завжди виходить смачною, а все тому, що не всі господині знають, як правильно її готувати. М'ясо у результаті виходить жорстким та його проблематично прожувати. Виправити це допоможуть дві прості кулінарні хитрощі.

Що зробити з яловичиною перед варінням, щоб вона вийшла м'якою та соковитою?

Заморожену яловичину слід попередньо розморозити, перемістивши з морозильної камери в холодильник. М'ясо слід вимити під проточною водою, висушити паперовими рушниками, видалити плівку та зайві шматочки жиру. У миску великого розміру наливаємо холодну воду (краще питну або пропущену через фільтр), додаємо трохи лимонного соку та оцту. Опускаємо шматок яловичини і даємо йому настоятися кілька годин.

Просочене м'ясо навіть після варіння виходить соковитим та м'яким.

Як правильно варити яловичину, щоб вона не вийшла твердою?

Найчастіше для варіння ми ділимо м'ясо на невеликі шматки, які пізніше вживатимемо в їжу. Але це невірно. М'ясо залишиться соковитішим і буде легко жуватися, якщо його зварити цілим шматком. Коли закипить вода, вогонь під каструлею потрібно прикрутити до мінімуму, і готувати доки м'ясо не приготується. Молодій яловичині знадобиться приблизно година, а м'ясу дорослої тварини – від 2 до 3 годин.

Нагадаємо, досвідчені кулінари розповіли, що робити, якщо курячі грудки стають сухими під час запікання. Вони назвали два секретні інгредієнти, які зроблять м'ясо м'яким та соковитим.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ