Варення з троянд не тільки дуже смачне, а й корисне для серцево-судинної системи. Це частування можна приготувати з будь-яких квіток рожевого та червоного кольорів. Однак найсмачнішим воно буде із чайних троянд.
Варення з троянд – екзотичні ласощі, які готують далеко не всі господині, а дарма. Ті, хто має під рукою домашні квіти, можуть спробувати цікавий десерт. Головне – у жодному разі не використовувати покупні троянди, які обробляють шкідливими для здоров'я речовинами.
Трояндове варення добре впливає на роботу шлунково-кишкового тракту та нормалізує травлення. Його радять їсти при застуді та зубному болю. Вам знадобляться:
- 100 г пелюсток червоних чи рожевих троянд;
- 150 мл води;
- 500 г цукру;
- дрібка лимонної кислоти.
Досвідчені кулінари радять відрізати білу частину пелюсток, якою вони кріпляться до основи квітки. Потрібно добре промити пелюстки, обдати окропом, після чого замочити на 15 хвилин у холодный воді.
Потім слід просушити пелюстки, змішати їх із третьою частиною цукру, лимонною кислотою і залишити на 6 годин.
Висипте пелюстки троянд і проваріть протягом 15 хвилин – до їхньої м'якості. Варення з троянд потрібно розлити по стерильним банкам та закатати кришками. Приємного чаювання взимку!
Нагадаємо, як приготувати кабачкове варення без стерилізації.