Вареники легко та просто можна приготувати в домашніх умовах. Це ситна страва на обід із простих та доступних інгредієнтів. Щоб вареники не розварювалися, важливо правильно приготувати тісто. Пропонуємо один із найкращих рецептів.
Ідеальні вареники повинні бути ніжними та м'якими, але при цьому не розпадалися на частини у процесі варіння. Весь секрет – у тісті з оптимальним співвідношенням інгредієнтів. Таке підійде як для солодких, так і солоних вареників. Потрібно використовувати замість води та молока сироватку, а також додати соду та олію.
Вам знадобляться:
- 500 мл сироватки;
- 700 г борошна;
- 30 мл рослинної олії;
- 0,5 ч. л. солі;
- 0,5 ч. л. соди.
Тісто готується максимально легко, проте потрібно дотримуватись важливого правила. Спочатку змішуються сухі, а потім рідкі компоненти.
Борошно потрібно посолити, після чого в окремій ємності розвести олію та соди в сироватці. Потім слід змішати дві маси та замісити м'яке та еластичне тісто, яке не повинно липнути до рук.
Зараз сезон вишні та багато господинь готують вареники саме з цією ягодою. Однак вироби часто розпадаються через соковиту начинку. Кулінар Євген Клопотенко назвав інгредієнт, який допоможе вареникам зберегти форму.