Вареники – шанована страва на столі кожного українця. Їх частіше готують із солоними начинками, а також із солодким сиром, полуницею та вишнями. Вареники із шовковицею і корицею виходять надзвичайно смачними і по-справжньому домашніми. Соковитий та смачний десерт – ідеальний на сніданок.
Вареники із шовковицею та корицею запропонував приготувати популярний шеф-кухар та блогер Євген Клопотенко. Він часто ділиться оригінальними і водночас простими рецептами. Він пообіцяв, що зробити таку страву буде не важко. Вам знадобляться:
- 500 г борошна;
- 250 мл теплої води;
- яйце;
- 3 ст. л. рослинної олії;
- дрібка солі;
- 500 г шовковиці;
- 1 ч. л. кориці.
Із зазначених інгредієнтів потрібно замішати м'яке еластичне тісто. Спершу змішуйте сухі, а потім рідкі компоненти. Залишіть тісто відпочити на 20 хвилин.
Подивитися цю публікацію в InstagramПопулярні зараз
Військовий аналітик помітив цікаву деталь у новому відео Путіна: “Не може поворухнути руками“
Україна значно випередила Європу в затратах на оренду житла, - ЛУН
Візьміть півкілограма шовковиці, посипте корицею і акуратно перемішайте, щоб ягоди не пустили зайвий сік. Розкотіть тісто в пласт і виріжте кружальця за допомогою склянки або чашки.
Закип'ятіть воду, посоліть її та відваріть вареники в окропі протягом п'яти хвилин. Посипте готові вареники цукром, додайте вершкове масло або сметану - за своїм бажанням.
Євген Клопотенко зізнався, що бабуся ніколи не готувала йому такі вареники. Проте коли він їх їсть, з'являються приємні дитячі спогади.
Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:"І ніби їв я ці вареники з холодною сметаною спекотного липня в тіні під горіхом. Ось таку силу має їжа - вона іноді може створити спогади, яких ніколи не було. Просто воно таке тепле і приємне, що начебто завжди було частиною твоєю життя і може рятувати, коли трохи погано. Є відчуття, що зараз нам усім потрібні м'які обійми бабусі", - поділився кулінар на своїй сторінці у соцмережі.
Нагадаємо, як приготувати вареники з вишнею на пару - напрочуд пишні та ніжні.